“Ένα μεγάλο τραπέζι στήνεται στον Άγιο Νικόλαο”
Ανήμερα της Γιορτής Τουρισμού, ο Άγιος Νικόλαος, η πόλη απ’ όπου ξεκίνησε ο τουρισμός στην Κρήτη, τιμά την κρητική παράδοση και τη δημιουργική κρητική κουζίνα σε μια ξεχωριστή βραδιά όπου η κρητική κουζίνα μετατρέπεται σε φαγητό δρόμου (street food), με τη βοήθεια του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.
Η διοργάνωση που ετοιμάζουν ο ΠΑΟΔΑΝ και ο Δήμος Αγίου Νικολάου με την τεχνική στήριξη του γνωστού σεφ, περιλαμβάνει παρουσιάσεις τοπικών ελληνικών προϊόντων αλλά και δημιουργικών γεύσεων, μαγειρέματα από τους σεφ και γευστικές δοκιμές από τον κόσμο, οινογνωσία κρητικών κρασιών, διαγωνισμό μαγειρικής για παιδιά, ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία από τον Μιχάλη Κλώντζα.
Για την συγκεκριμένη εκδήλωση τοποθετήθηκε στον Politica89.8 και την Αντιγόνη Ανδρέακη η γνωστή ΣΕΦ Μυρσίνη Λαμπράκη η οποία θα παρευρεθεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση για να μαγειρέψει για 3η συνεχόμενη χρονιά. “Η εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τα ΑμΕΑ με αφορμή και την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού”,σύμφωνα με την κ. Λαμπράκη
Η κ. Λαμπράκη αναφέρει πως “η εκδήλωση είναι μία πρωτοβουλία του Δήμου Αγίου Νικολάου, κατά την οποία θα στηθεί ένα μεγάλο Κρητικό τραπέζι με ξένους και ντόπιους από όλη την περιοχή, όπου θα μπορεί να δοκιμάσει κανείς παραδοσιακά εδέσματα και κρητικά προϊόντα από κρητικούς παραγωγούς”,
Μετεξέλιξη της Κρητικής Κουζίνας
“Η κρητική κουζίνα μετεξελίσσεται μπορεί κανείς να δοκιμάσει κρητικά εδέσματα ακόμα και στις παραλλαγμένες τους μορφές, αλλά και στις καθαρά παραδοσιακές τους και οι παραγωγοί να προωθήσουν τα προϊόντα τους”, δηλώνει η κ. Λαμπράκη
Αγροτοδιατροφικός τουρισμός
“Οι ξένοι επισκέπτες είναι πρόθυμοι να γευτούν την Ελληνική κουζίνα, βήματα έχουν γίνει για την προώθηση του αγροτοδιατροφικού τουρισμού, αλλά χρειάζεται και μία καλύτερη προώθηση των προϊόντων. Χρειάζεται να συνδεθεί ο τουρισμός με την εντοπιότητα και με τα κρητικά προϊόντα, σε επίπεδο που τα τελευταία να προωθηθούν καλύτερα”, σύμφωνα με την κ. Λαμπράκη.
Ακούστε εδώ όλη την συνέντευξη της ΣΕΦ Μυρσίνης Λαμπράκη: