Ειρήνη Κοκολάκη: Μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη ποιότητα στο ελαιόλαδο

Δημοσιεύτηκε στις 01/10/2020 09:11

Ειρήνη Κοκολάκη: Μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη ποιότητα στο ελαιόλαδο

Τρόπους με τους οποίους μπορεί να αναβαθμιστεί η ποιότητα του ελαιόλαδου, που αποτελεί βασικό παραγόμενο προϊόν της Κρήτης, επεσήμανε στον Νίκο Παπαδάκη για τους ακροατές κι ακροάτριες του Politica 89.8 η γευσιγνώστρια ελαιόλαδου Ειρήνη Κοκολάκη.

 

Η κ. Κοκολάκη αναφέρθηκε στην σειρά πραγμάτων και διαδικασιών που πρέπει να γίνουν για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιόλαδου. Τόνισε πως ο καρπός της ελιάς πριν την συγκομιδή, η περίοδος που θα ραβδιστεί, οι κλιματολογικές συνθήκες αλλά και το σωστό κλάδεμα σε συνδυασμό με τις ορθές γεωργικές πρακτικές παίζουν κομβικό ρόλο στην ποιότητα του ελαιόλαδου.

Η κ. Κοκολάκη αναφέρθηκε στα ζητήματα δακοκτονίας, τονίζοντας πως πρόκειται από μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται έγκαιρα ώστε να μην προλαβαίνουν να αναπτύσσονται και να προσβάλλουν τα δέντρα.

Ακούστε την κ. Κοκολάκη: