ΕΑΣΗ: Η αυξηση της τιμής του ηλιελαίου “σπρώχνει” το ελαιόλαδο σε ζαχαροπλαστική και εστίαση

Δημοσιεύτηκε στις 22/03/2022 15:46

ΕΑΣΗ: Η αυξηση της τιμής του ηλιελαίου “σπρώχνει” το ελαιόλαδο σε ζαχαροπλαστική και εστίαση

Η ξέφρενη άνοδος της τιμής του ηλιέλαιου, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην εστίαση “σπρώχνοντας” το ελαιόλαδο σε ζαχαροπλαστική και εστίαση σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλιετζάκη που μίλησε στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα .

O Αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλιετζάκης

Ο κ. Χιλιετζάκης, σχολίασε την άνοδο της τιμής του ηλιέλαιου που έχει σχεδόν ξεπεράσει το αγνό παρθένο ελαιόλαδο και χαρακτήρισε την άνοδο αυτή ως ιδανική ευκαιρία ώστε το ελαιόλαδο να μπει και στην παραγωγή φαγητών.   Όπως είπε το ελαιόλαδο μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην ζαχαροπλαστική και στις σαλάτες, προκειμένου να περιοριστεί η έλλειψη ηλιέλαιου.

Μάλιστα πρότεινε  να επιδοτηθούν οι επιχειρηματίες στην εστίαση ώστε να μπορούν να προσφέρουν στο μαγαζί τους ελαιόλαδο αντί του ηλιέλαιου κι άλλων λαδιών, προκειμένου κι εκείνοι να ανεβάσουν το επίπεδο  των υπηρεσιών της υγιεινής διατροφής αλλά και οι παραγωγοί να κερδίσουν μέσω της αύξησης της τιμής από την ζήτηση που θα προκύψει μέσω της πώλησης του ελαιόλαδου.

Πώς η κρητική σταφίδα θα ενταχθεί στα σχολεία του Ηρακλείου; 

Ο κ. Χιλιετζάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προϊόντα με βάση την σταφίδα που θα ενταχθούν στα κυλικεία των σχολείων προκειμένου, από τη μια να αναζωογονήσει το τοπικό προϊόν και από την άλλη να ενταχθεί ως σούπερ τροφή στις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

Όπως είπε, έχουν διατεθεί 3 κωδικοί στην Ένωση Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης για τα προϊόντα από σταφίδα που θα διατεθούν στα σχολεία. Πρόκειται σύμφωνα με τον κ. Χιλιετζάκη, για κουλούρι με σταφιδίνη, σταφίδες σε ατομική σκευασία, καθώς και σταφίδες με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος και σοκολάτας υγείας.

Ακούστε τον κ. Χιλιετζάκη:

 


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook