«Δεν νομοθετούν την υποχρεωτικότητα του εμβολίου γιατί φοβούνται ότι πολίτες θα εγείρουν αξιώσεις σε περίπτωση παρενεργειών»

Δημοσιεύτηκε στις 15/12/2020 15:58

«Δεν νομοθετούν την υποχρεωτικότητα του εμβολίου γιατί φοβούνται ότι πολίτες θα εγείρουν αξιώσεις σε περίπτωση παρενεργειών»

Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση δεν λαμβάνει Νόμο που θα προβλέπει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου κατά του κορονοϊού, γιατί φοβάται ότι πολίτες θα εγείρουν αξιώσεις σε περίπτωση παρενεργειών,εξέφρασε μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, ο δικηγόρος Πέτρος Μηλιαράκης.

Ο δικηγόρος Πέτρος Μηλιαράκης.

Εξηγώντας αναλυτικότερα την άποψη του ο κ. Μηλιαράκης, αναφέρει πως: «Αν σου επιβάλει το εμβόλιο η κυβέρνηση κι έχει παρενέργειες θα δικαιούσαι αποζημίωση, πράγμα ασύμφορο. Ενώ  ακόμα κι η αποκάλυψη του αν κάποιος εμβολιάστηκε η όχι είναι ατομικό δικαίωμα και δεν πρέπει να καταπατείται. Άρα από αυτό αντιλαμβανόμαστε πως η κυβέρνηση δεν λαμβάνει Νόμο που θα προβλέπει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Προσωπικά, δεν είμαι αρνητικός στο να εμβολιαστώ, αλλά περιμένω να δείξει το καλό παράδειγμα η επιστημονική κοινότητα και κυρίως η επιτροπή των λοιμοξιολόγων που εισηγείται τα όποια μέτρα κατά της διασποράς.  Πρέπει αυτοί να δώσουν το καλό παράδειγμα κι έπειτα να καλέσουν σε μαζικό εμβολιασμό, όλους τους πολίτες. Οι όποιες αποφάσεις δηλαδή σχετικά με τον εμβολιασμό πρέπει να γίνουν με τον υπολογισμό όλων των παραγόντων.  Γι αυτόν ακριβώς το λόγο και διαφωνώ με την απόφαση της κυβέρνησης που καθιστά υποχρεωτικά τα εμβόλια για τους μαθητές στα σχολεία, καθώς, θεωρώ πως πλήττεται ο πυρήνας του ατομικού δικαιώματος και του ατομικού ευαίσθητου δεδομένου.»

Ο κ. Μηλιαράκης σχολίασε τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις έχουν ληφθεί με προχειρότητα και χωρίς καμία λογική, υπό τον φόβο της πανδημίας.« Η κυβέρνηση όντας τρομοκρατημένη από το πως θα διαχειριστεί την επιδημία, λαμβάνει μέτρα στα οποία δεν διαφαίνεται η λογική κι αποτυπώνεται μια σχετική προχειρότητα. Για παράδειγμα, ανοίγει τα κομμωτήρια και τα καταστήματα, χωρίς να ανοίγει τα καταστήματα περιποίησης των νυχιών, κάτι το οποίο δεν έχει διαφορά γι αυτό κι αναίρεσε άμεσα την όποια απόφαση της. »

Μεταξύ άλλων ο κ. Μηλιαράκης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. κατά την οποία η χώρα μας δεν μπόρεσε να επιτύχει τις επιδιώξεις της, για κυρώσεις. Όπως επεσήμανε ο κ. Μηλιαράκης, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει χρησιμοποιήσει, την συνθήκη τις Λισαβόνας και τις αρχές που πρέπει να διέπουν τα Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων κι η προστασία μιας χώρας που βρίσκεται σε κίνδυνο από ένα κράτος εκτός της Ένωσης.

 


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook