Δ. Ψαρράς: Η ανάδειξη της ποιότητας των τοπικών προϊόντων είναι ο κανόνας στην οικοτεχνία
Ο Συντονιστής του δικτύου της Οικοτεχνίας Δημήτρης Ψαρράς, μίλησε για την οργάνωση του δικτύου και την συνέχιση της οργάνωσης του δικτύου καθώς και για τα βήματα που απαιτούνται. Ο Δημήτρης Ψαρράς μέσα από τον Politica 89.8 και τον Νίκο Παπαδάκη, επεσήμανε για μία ακόμα φορά πως: “η ανάδειξη της ποιότητας των τοπικών προϊόντων είναι ο κανόνας στην οικοτεχνία. “
“Το δίκτυο της οικοτεχνίας συνεχίζει να οργανώνεται, βρισκόμαστε στην φάση των σεμιναρίων, γίνονται οι συναντήσεις με τους παραγωγούς, παρακολουθούν οι εγγεγραμμένοι οικοτέχνες στο δίκτυο σεμινάρια για τις ορθές πρακτικές γεωργίας, έρχονται σε επαφή με το τρόφιμο, ενημερώνονται από τους γεωπόνους που επισκέπτονται τους χώρους που δουλεύουν και παράγουν. Τα σεμινάρια αυτά είναι ουσιαστικά γιατί μόνο μέσα από αυτά θα παράξεις το τέλειο προϊόν. Ενημερώνονται οι οικοτέχνες του δικτύου για την μεταποίηση, την τεχνολογία των τροφίμων.”
Ορθή πρακτική και ανάδειξη της ποιότητας των τοπικών προϊόντων
Στην οικοτεχνία χρειάζεται άλλωστε το προϊόν που θα παράξεις να είναι τοπικό και μάλιστα ακόμα και στις πρώτες ύλες του, χρειάζεται η ορθή γεωργική πρακτική. Χρειάζεται μία σωστή οργάνωση του χώρου που δουλεύεις, ειδικά για όσους είναι εγγεγραμμένοι στο δίκτυο. Από τον Μάρτιο κι έπειτα, πρέπει οι οικοτέχνες να δουν τι θέλουν, τι τους ενδιαφέρουν ώστε να καταρτιστούν σε ένα συγκεκριμένο τομέα και να εντρυφήσουν σε αυτόν. Η διαδικασία μπορεί να ακούγεται επίπονη και κουραστική αλλά γι αυτόν που ενδιαφέρεται φαίνεται εύκολη και διασκεδαστική, χρειάζεται να αγαπάς αυτό που παράγεις.
Ακούμε τον κ. Ψαρρά: