Αύριο η ενημερωτική συνάντηση του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» στα Χανιά

Δημοσιεύτηκε στις 17/09/2019 15:40

Αύριο η ενημερωτική συνάντηση του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» στα Χανιά

Το Δίκτυο Θεατρικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διοργανώνει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 18:00, στην αίθουσα του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, ενημερωτική συνάντηση του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;».

Στόχος της συνάντησης είναι η ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων, η απονομή αναμνηστικής πλακέτας  στα σχολεία που παρουσίασαν την περσινή σχολική χρονιά τις δράσεις τους, καθώς και η διερεύνηση των αναγκών για νέες δράσεις. 

Το  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται από το 2015 σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Στηρίζεται σε βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος με στόχο την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων, καθώς επίσης και τη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών, που ήδη υλοποιούν προγράμματα με ανάλογη προσέγγιση αξιοποιώντας βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας.

Στις δράσεις του «Κι αν ήσουν εσύ;» περιλαμβάνονται:

  • Επιμορφωτικά σεμινάρια και εργαστήρια για εκπαιδευτικούς αλλά και εμψυχωτές ομάδων, φοιτητές, μέλη τοπικών φορέων κ.ά.
  • Θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για μαθητές και ανάπτυξη πρωτοβουλιών μέσα από δίκτυα σχολείων και μαθητικά φεστιβάλ
  • Διαδραστικές παραστάσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και μέλη της τοπικής κοινότητας
  • Δράσεις συνεργασίας και εργαστήρια για παιδιά, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών προσφύγων, που προωθούν την αρμονική συνύπαρξη.

Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» έχει εμπλέξει μέχρι τα τέλη του 2018 περισσότερους από 8.000 εκπαιδευτικούς, 19.000 μαθητές και 100 φορείς σε σεμινάρια επιμόρφωσης, βιωματικά εργαστήρια στο σχολείο, φεστιβάλ και σχολικές πρωτοβουλίες, καθώς και κοινές δράσεις, που φέρνουν πιο κοντά τους πρόσφυγες με τις κοινότητες υποδοχής τους.

Το πρόγραμμα έχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και αποτελεί πιστοποιημένο πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA).