Απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης στην αγορά εργασίας

Δημοσιεύτηκε στις 26/10/2019 18:55

Απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης στην αγορά εργασίας

Στην αγορά εργασίας βγαίνουν 93 απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης οι οποίοι παρέλαβαν χθες τα διπλώματα μηχανικού. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε σε κλίμα χαράς και συγκίνησης στο συνεδριακό κέντρο της ΑΝΕΚ.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης επισημάνθηκε πως το 2020 αναμένεται να είναι έτοιμες οι φοιτητικές εστίες που ανεγείρει το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο προς το παρόν και μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο, δεν είναι σε θέση να καλύψει όλες τις αιτήσεις των φοιτητών.

Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν κατάμεστη με γονείς, συγγενείς και φίλους να χειροκροτούν τους αποφοίτους από τα πέντε τμήματα μηχανικών του Πολυτεχνείου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν και απονομές βραβείων, επαίνων και υποτροφιών σε φοιτητές και απόφοιτους του Ιδρύματος.

Στην αρχή της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος για να ακολουθήσει η απονομή: Βραβείων Αριστείας, επαίνων Αριστούχων Αποφοίτων, επαίνων Πρώτων Εισαχθέντων Φοιτητών, υποτροφίας «Θοδωρής Λοβέρδος», υποτροφίας ΜΟΒΙΑΚ, βραβείων ΑΝΕΚ Lines, υποτροφίας «Κρητική Μούσα».

Στη συνέχεια έγινε η απονομή Διπλωμάτων Μηχανικού: Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος, Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, σημείωσε ότι φέτος τον Οκτώβριο συμπληρώθηκαν «τριάντα χρόνια από την 1η απονομή πτυχίων που έγινε τον Οκτώβριο του 1989. Εκτοτε έχουν αποφοιτήσει περίπου 5.500 νέοι μηχανικοί. Είναι διεσπαρμένοι σε όλο τον κόσμο. Εργάζονται στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και διεθνώς. Και είμαστε περήφανοι για όλους αυτούς και πιστεύουμε ότι οι νέοι μηχανικοί, οι νέοι απόφοιτοί μας, και αυτοί θα έχουν μια αντίστοιχη πορεία».

Απαντώντας σε ερώτηση των “Χανιώτικων νέων” για προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπως η υποχρηματοδότηση και η φοιτητική στέγη, ο κ. Διαμαντόπουλος υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το σύγχρονο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι η υποχρηματοδότηση λόγω της οικονομικής κρίσης. Παρ΄όλα αυτά, σε ό,τι αφορά την ακαδημαική θέση των ελληνικών πανεπιστημίων και το Πολυτεχνείο Κρήτης ειδικότερα, πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά».

Για το θέμα της φοιτητικής μέριμνας, ο κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε:

«Εκεί υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Ειδικά για ‘μας εδώ στα Χανιά που υπάρχει πρόβλημα στέγης εν γένει, είμαστε τη στιγμή αυτή, μάλλον το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, το οποίο κατασκευάζει φοιτητικές εστίες.

Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε όλες τις αιτήσεις των φοιτητών. Ευελπιστώ ότι σε περίπου ένα χρόνο, όταν θα ολοκληρωθεί όλο το κτηριολογικό των εστιών μας, θα μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε 304 φοιτητές και φοιτήτριες στις εστίες μας. Περίπου 260 είναι οι αιτήσεις που έχουμε κάθε χρόνο».

Ο κ. Διαμαντόπουλος συμπλήρωσε ότι «στο θέμα της σίτισης πάμε πάρα πολύ καλά. Ικανοποιούμε πρακτικά όλες τις αιτήσεις δωρεάν σίτισης» με τις οικονομικές απαιτήσεις να καλύπτει το Πολυτεχνείο, πέρα από τη χρηματοδότηση του υπουργείου και με ιδίους πόρους «μέσω των κρατήσεων από ερευνητικά κονδύλια».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το άσυλο και την ελευθερία της έκφρασης, ο ίδιος υπογράμμισε: «Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλες τις φοιτητικές ομάδες, σε όλους τους καθηγητές, να εκφράζονται, ενισχύουμε τις διαφορετικές απόψεις. Η ελευθερία της έκφρασης στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στα υπόλοιπα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ένα δεδομένο και δεν πρόκειται να παρεμποδιστεί από κανέναν».

haniotika – nea.gr


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook