Μ. Καρασάββας: “Η πόλη θα γεμίσει και πάλι σκουπίδια αν χάσουμε 140 εργαζομένους – Όχι σε ιδιώτες στην καθαριότητα”

Δημοσιεύτηκε στις 03/10/2024 15:45

Μ. Καρασάββας: “Η πόλη θα γεμίσει και πάλι σκουπίδια αν χάσουμε 140 εργαζομένους –  Όχι σε ιδιώτες στην καθαριότητα”

Τεράστιες διαστάσεις έλαβε το προηγούμενο διάστημα το πρόβλημα με βουνά από σκουπίδια να σχηματίζονται γύρω από του κάδους. Λόγω υποστελέχωσης ο δήμος Ηρακλείου είχε ανακοινώσει την εκ περιτροπής αποκομιδή των σκουπιδιών ωστόσο αναγκάστηκε τελικά να προχωρήσει ακόμη και σε ανάκληση αδειών για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αδειάσουν οι κάδοι. 

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου Μιχάλης Καρασάββας μιλώντας στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και μέχρι το μεσημέρι είχε γίνει η αποκομιδή στο 70%-80% κάνοντας λόγο για υποστελέχωση της υπηρεσίας και εργασία που βασίζεται στο φιλότιμο. Όπως προειδοποίησε όμως ο κ Καρασάββας οι κάδοι θα γεμίσουν και θα έχουμε πάλι τις ίδιες εικόνες εάν δεν δικαιωθούν οι συμβασιούχοι και την μέρα παρά μέρα αποκομιδή. Όπως εξήγησε “είναι φυσιολογικό να γίνει αυτό. Όταν έχεις 280 εργαζόμενους και μένει με 130-140 είναι φυσιολογικό… όχι από εμάς, είναι φυσιολογικό να μην μπορούμε να ανταπεξέρθουμε εάν δεν έχουμε προσωπικό“.

Απάντηση στις αιχμές
Σημείωσε ακόμη ότι οι εργαζόμενοι “δεν δέχονται αιχμές” από τη δημοτική αρχή για το θέμα των αδειών υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν μεν αυξημένες αναρρωτικές αλλά και ότι πολλοί εργαζόμενοι ήθελαν την άδεια αντί να την πληρωθούν καθώς η πληρωμή γίνεται μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων και καθυστερεί η διαδικασία.

Αντίθετοι στη ανάθεση της καθαριότητας σε δημότες
Σε σχέση με το ενδεχόμενο η καθαριότητα να ανατεθεί σε ιδιώτη ο κ.Καρασάββας εξέφρασε την αντίθεση των εργαζομένων σημειώνοντας πως  το κόστος θα μετακυλήσει στους δημότες και συμπλήρωσε δεν θα πρέπει να προχωρήσει μια τέτοια απόφαση καθώς όπως είπε “δεν φταίμε εμείς για την κατάντια. Φταίνε οι προηγούμενες δημοτικές αρχές για το προσωπικό που δεν προσελήφθη” και για τις θέσεις εργαζομένων που δεν διεκδικήθηκαν όπως είπε.

Όπως ανέφερε θα είναι αισιόδοξη εξέλιξη η διαμόρφωση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών στο δήμο Ηρακλείου αλλά ακόμη και όταν ολοκληρωθεί δεν θα υπάρξει άμεση πρόσληψη μονίμων στην καθαριότητα. Σημείωσε δε ότι για την κατάσταση στην πόλη ευθύνονται και ασυνείδητοι πολίτες καθώς υπάρχουν 30- 40 παράνομες χωματερές.

 

 


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook