Ευκαιρία για ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω της εστίασης
Το κύμα ανατιμήσεων των προϊόντων και η μη επάρκεια αυτών λόγω του πολέμου, φέρνει τον κλάδο της εστίασης για άλλη μια φορά αντιμέτωπο να διαχειριστεί ένα νέο πλήγμα .
Τα καθημερινά έξοδα τα περιοριστικά μέτρα το ενεργειακό και πλέον σήμερα οι ελλείψεις πρώτων υλών, δεν καθιστούν βιώσιμες τις επιχειρήσεις με αποτέλεσμα αναγκαστικά οι επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε αυξήσεις τιμών και να αναζητήσουν τρόπους αντικατάστασης των προϊόντων αυτών .
Λόγω της συγκυρίας αυτής είναι μια χρυσή ευκαιρία να δοθεί προτεραιότητα και να καθιερωθούν στα μαγαζιά μας τα τοπικά μας προϊόντα, να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας λόγω της διατροφικής τους αξίας στηρίζοντας έτσι την τοπική οικονομία και τους παραγωγούς μας .
Σε αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία παραγωγών και φορέων να αναζητηθούν λύσεις και από την πλευρά της η Πολιτεία να στηρίξει την κοινή προσπάθεια τους.
Μόνο έτσι θα μπορέσει να στηριχθεί η τοπική αλυσίδα και παράλληλα να αναδειχθεί η Κρητική μας κουζίνα, ο γαστρονομικός μας τουρισμός και θα είμαστε πάντα ένας ενδιαφέρον προορισμός.
Μήπως είναι η ώρα να μετατρέψουμε την κρίση που περνάμε, σε ευκαιρία ανάδειξης των τοπικών προϊόντων και να βγούμε όλοι κερδισμένοι;
*Η Μαρία Αντωνακάκη είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επισιτισμού και εστίασης Νομού Ηρακλείου