Υπόθεση Novartis: Αίρεται το καθεστώς προστασίας για «Κελέση» και «Σαράφη»
Τέλος στο καθεστώς δικαστικής προστασίας και ανωνυμίας των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis βάζει με απόφασή της η Οικονομική Εισαγγελία .
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία αίρεται το καθεστώς προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νovartis, ενώ παράλληλα αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας τους από ποινικές διώξεις.
Η εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως έγινε δεκτή και η προστασία για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νοvartis, αποφασίστηκε να αρθεί από την Οικονομική Εισαγγελέα Παναγιώτα Φάκου. Η απόφαση αυτή που αλλάζει πλέον άρδην το τοπίο στο πεδίο των προστατευόμενων μαρτύρων πέρα από τις όποιες ποινικές διαστάσεις έχει αναμφίβολα και πολιτικές διαστάσεις λόγω της ιδιότητας των προσώπων που οι συγκεκριμένοι μάρτυρες είχαν καταγγείλει, ενώ στη συνέχεια με απόφαση της ίδιας της δικαιοσύνης για όλους τους πολιτικούς η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης . Επιπλέον οι πολιτικοί που είχαν ενοχοποιηθεί με τις καταθέσεις τους μπορούν να στραφούν εναντίον τους και να διεκδικήσουν ποινικά τη δικαίωση τους.
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες για τους οποίους αίρεται το καθεστώς είναι δύο και έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».
Μετά την σοβαρή αυτή εξέλιξη πολιτικοί που ενοχοποιήθηκαν ως δωρολήπτες από τους δύο προστατευόμενους, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης και ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος που είχαν προσφύγει κατά της προστασίας των μαρτύρων, αλλά και άλλοι πολιτικοί που είχαν ενοχοποιηθεί από τους εν λόγω μάρτυρες αναμένεται να κινηθούν δικαστικά εναντίον τους.