Τι προέβλεπε το σχέδιο για τη δημιουργία «ευρωδραχμής» το 2015
«Ολες οι αξίες λογαριασμών σε ευρώ, σε τράπεζες που καταρρέουν, μετατρέπονται σε ευρωδραχμές (υπάρχοντες λογαριασμοί, δάνεια, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες) χωρίς να χασουν αξία.
Οποιοδήποτε τηλέφωνο μπορεί να γίνει ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Κάθε έμπορος μπορεί να γίνει ΑΤΜ, κάθε εμπορος μπορεί να γίνει ανταλλακτήριο συναλλάγματος μεταξύ ευρώ (χαρτονόμισμα) και ευρωδραχμής (μόνο ηλεκτρονικά χρήματα).
Τύπωση χρημάτων είναι εφικτή αλλά θα πρέπει να αποφευχθούν λόγω κόστους, χρονικών περιορισμών. Τράπεζες θα πρέπει να υποχρεούνται να παρέχουν τα δεδομένα και να ολοκληρώσουν την μεταφορά της οικονομικής δύναμης από τις τράπεζες, πίσω στους πολίτες».
Αυτό είναι ένα νέο απόσπασμα από το σχέδιο για τη ευρωδραχμή που είχε εξετάσει το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει το in.gr.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι μετά το σχέδιο για «παράλληλο τραπεζικό σύστημα», για «χακάρισμα των ΑΦΜ», για τη «ρώσικη δραχμή» και για τις IOU «επιταγές», μελετούσε διεξοδικά και άλλη εναλλακτική λύση αντί του ευρώ. Πρόκειται για… δημιούργημα ενός Βέλγου οικονομικού αναλυτή που είχε επαφές με τον τότε κυβερνητικό μηχανισμό κι αποτελεί ένα ακόμη δείγμα των επικίνδυνων αναζητήσεων και των ακροβασιών εκείνης της περιόδου .
Το in.gr παρουσιάζει σήμερα τη λιστα με τις ευρωδραχμές που σχεδιαζόταν να λάβουν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως κι άλλες από τις προτάσεις που εξέταζε η κυβέρνηση.
Με οδυνηρές προφανώς συνέπειες …
Μάλιστα το σχέδιο προέβλεπε και γρήγορη δράση για να μην χαθεί … πολύτιμος χρόνος για την καθιέρωση της ευρωδραχμής.
Όπως σημειώνεται στο κεφάλαιο με τίτλο: «Γρήγορη ανταπόκριση για τη συμφωνία».
Μετά τη συμφωνία στέλνουμε μία ομάδα στην Αθήνα. Δημιουργούμε το νόμισμα EUDR στο σύστημά μας.
Επιτρέπουμε σε ορισμένα εξουσιοδοτημένα άτομα να το διαχειριστούν.
Ζητάμε από τις τράπεζες να στείλουν τους καλύτερους προγραμματιστές τους για να χρησιμοποιήσουν τα «εργαλεία» μας.
Ξεκινάμε μετατροπές και μεταδόσεις αρχείων. Ακόμη επισημαίνεται ότι η εταιρεία που θα προωθήσει την ευρωδραχμή «παρέχει διάφορα στοιχεία ΑΠΙ (διεπαφής) για να δημιουργήσει, να μεταφέρει επαφές, υπόλοιπα λογαριασμών, συναλλαγές, δεσμεύσεις όπως δάνεια κ.τλ.
Ένα σύστημα διάταξης το οποίο ακολουθεί τις διαδικασίες ταυτοποίησης στοιχείων, σύστημα κατά του ξεπλύματος χρημάτων»!