Συγκλονίζει ο ξάδερφος του Μοχάμεντ Καμράν – «Τελευταία μέρα στο σπίτι μας ήταν μια χαρά»

Δημοσιεύτηκε στις 29/09/2024 23:22

Συγκλονίζει ο ξάδερφος του Μοχάμεντ Καμράν – «Τελευταία μέρα στο σπίτι μας ήταν μια χαρά»

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις από τον θάνατος του μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Οι καταγγελίες για για άγριο βασανισμό ελέγχονται με τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του 38χρονου άντρα να μην έχουν εξακριβωθεί και την δικηγόρο της οικογένειας να τονίζει στο in πως τα ευρήματα διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ

Ο ξάδερφος του 38χρονου μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη, «Εξελίξεις τώρα», συγκλονισμένος από τον χαμό του.

«Εμείς αυτή τη στιγμή περιμένουμε τη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν τον ξάδερφό μας, Καμράν Ασίκ. Λέω τον σκοτώσαν, γιατί τελευταία μέρα στο σπίτι μας ήταν μια χαρά. Από τότε που πήγαν στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα χάσαμε την επικοινωνία και τα πάντα».

Περιμένουμε τη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν αυτοί που σκότωσαν τον Καμράν, λέει στο MEGA ο ξάδελφός του

Και πρόσθεσε: «Πήραμε τηλέφωνο στα αστυνομικά τμήματα της Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Ηρακλείου. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση. Στις 20 Σεπτεμβρίου στις 23:30 πήρα τηλέφωνο στο Α.Τ Νέας Ιωνίας αν έχουν πληροφορίες, εκεί μας είπαν ότι τον έχουν στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Πήρα στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα, που ρώτησα γιατί τον έχουν εκεί και η πρώτη απάντηση που μου είπαν είναι ότι είναι παράνομος και τους εξήγησα ότι είναι νόμιμος. Μετά μου είπαν από το Α.Τ. ότι δεν μπορώ να πάω με τα χαρτιά του. Ρώτησα αν είναι καλά και μου απάντησαν ότι τον έχουν εκεί».

Το χρονικό της τραγωδίας

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος μετανάστης πακιστανικής καταγωγής, πριν βρεθεί νεκρός με φρικτά σημάδια σωματικής κακοποίησης στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα, πέρασε από πέντε διαφορετικά Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, πέρασε από τα Α.Τ. Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν. Ιωνίας και μάλιστα «σε όλο αυτό το διάστημα, δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους πολλούς συγγενείς και με τη δικηγόρο του», όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΕΦΑ).

Ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ ζούσε στην Ελλάδα από το 2004, είχε άδεια παραμονής και εργασίας, νοίκιαζε σπίτι στο όνομά του, συγκατοικούσε με τον αδελφό του και μιλούσε Ελληνικά.

© Πηγή: In.gr