Πανελλαδικές 2019 : Πού θα κινηθούν οι βάσεις σε 44 σχολές
Πτώση στα τρία πρώτα επιστημονικά πεδία, σταθερότητα και πιθανή μικρή άνοδος σε κάποια τμήματα στο τέταρτο – Παράταση, λόγω αλλαγών, στην κατάθεση των μηχανογραφικών
Μελετά ξανά το περιεχόμενο του μηχανογραφικού δελτίου των εφετινών πανελλαδικών εξετάσεων το υπουργείο Παιδείας!
Η νέα ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ζητήσει να μελετηθούν τα προγράμματα σπουδών των νέων τμημάτων που ιδρύθηκαν στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας ώστε να διαπιστωθεί ποια έχουν εγκεκριμένο πρόγραμμα και ποια είναι στον αέρα, σε συνέχεια της βιαστικής «ανωτατοποίησης» των ΤΕΙ. Α
κολούθως επεκτάθηκε ως τις 17 του μήνα η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων, ενώ άγνωστο παρέμενε κατά το προηγούμενο εικοσιτετράωρο αν είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε εξαίρεση συγκεκριμένων τμημάτων από το εφετινό μηχανογραφικό δελτίο.
Κατά τα άλλα, ανακαλείται η επιτροπή που είχε συγκροτηθεί για να μελετήσει τη λειτουργία της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, η οποία τελικά δεν θα δημιουργηθεί, ενώ έρχεται νέος νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας στην κατεύθυνση της απελευθέρωσής της από τον εναγκαλισμό του κράτους.
Με τα δεδομένα λοιπόν συνεχώς να αλλάζουν, η εφετινή εξεταστική χρονιά εξελίσσεται βαθμολογικά έως σήμερα σε μια χρονιά πτώσης των βάσεων στα 3 πρώτα επιστημονικά πεδία, ενώ σταθερότητα καταγράφεται στο τέταρτο επιστημονικό πεδίο και πιθανή μικρή άνοδος βάσεων σε συγκεκριμένα τμήματα του πεδίου. Εφέτος κατά 746 ήταν λιγότεροι οι αριστούχοι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια σε σχέση με την περυσινή χρονιά, ενώ στις βαθμολογίες «κάτω από τη βάση» τα γραπτά ήταν περίπου στο ίδιο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι (εφέτος 43.897 γραπτά, πέρυσι 45.170).