Ο Στάθης του “MasterChef 4” κέρδισε τις καρδιές μας!
Ο Στάθης Αυγουστάκης εξέπληξε το “MasterChef 4” με το κρητικό πιάτο το οποίο παρουσίασε στους κριτές, κερδίζοντας τον θαυμασμό τους και την μεγάλη ποδιά που τον πέρασε στην 50άδα, κατακτώντας τις καρδιές όλων των τηλεθεατών της Ελλάδας.
Συγκίνησε τους κριτές αλλά και το τηλεοπτικό κοινό με το μεγαλείο ψυχής και την θέληση του να βοηθήσει 600 παιδιά από την Αφρική, μαγειρεύοντας τους καθημερινά με απόλυτη ευχαρίστηση. Διηγήθηκε την ιστορία του αναφέροντας τις συνθήκες που ζούν αυτά τα παιδιά, θέλοντας να προσφέρει με τον οποιονδήποτε τρόπο.
Ο Στάθης Αυγουστάκης δεν είναι επαγγελματίας μάγειρας, όμως κατάφερε να κατακτήσει θέση στην 50αδα με το κρητικό φαγητό που παρουσίασε και συγκεκριμένα τα σκιουφιχτά μακαρόνια με απάκι και ανθότυρο.
Για εκείνον η εμπειρία του στην Αφρική με τα 600 παιδιά χαρακτηρίζεται απίστευτη και το έκανε στην ιεραποστολή μέσα απο την καρδιά του.
Όπως ανέφερε:
«Έδωσα όλο μου το είναι στα παιδιά, έχοντας πάει σε τρεις χώρες, στην Ουγκάντα, στη Ρουάντα και στο Μπουρούντι, όπου μαγειρεύουμε για 600 ψυχούλες. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν ζήσει ωραίες καταστάσεις όπως εμείς ζούμε καθημερινά κι έτσι όταν τους προσφέρεις κάτι, το παραμικρό, το μηδαμινό, το βλέπουν σαν να τους έχεις χαρίσει ολόκληρο τον κόσμο. Είναι απίστευτο αυτό που αντλείς από τα παιδιά.
Τους δίναμε σχολικά είδη, από μια γόμα, ένα μολύβι, μια ξύστρα στο κάθε παιδί. Και γυρίζει ένα παιδάκι και μου λέει “όλο αυτό το μολύβι είναι για μένα;”, διότι εκεί το κόβουν στα τρία το μολύβι και το μοιράζονται τρία παιδιά. Όπως επίσης κάποια στιγμή, είχα μια τελευταία καραμέλα στην τσέπη μου και είχαν έρθει δύο παιδάκια και δεν ήξερα σε ποιο να τη δώσω.
Και αποφάσισα να τη δώσω στο μεγάλο γιατί το μικρό δεν πολυκαταλαβαίνει. Και μου έκανε εντύπωση, όταν το αδερφάκι το ένα, σαν πιο μεγάλο, την έκοψε, πήρε τη γλυκάδα της ζάχαρης και την έδωσε στο αδερφάκι του. Κι εμείς καμιά φορά γινόμαστε αχάριστοι και παίζουμε μέχρι και ξύλο για το ποιος θα φάει πρώτος.
Ασχολούμαι με την μαγειρική εντελώς ερασιτεχνικά, δεν έχω δουλέψει σε επαγγελματική κουζίνα. Έχω ζήσει, όμως, την πιο απίστευτη εμπειρία της ζωής μου, διότι κατεβαίνω στην Αφρική και μαγειρεύω για 600 παιδάκια. Και θα προσπαθήσω όσο μπορώ να κατεβαίνω. Το έκανα σαν ιεραποστολή. Νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος διότι αντί να τους δίνω, μου δίνουν».
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: