Λουκία Πιστιόλα: «Διαγνώστηκα με Πάρκισον και έγινα ανάπηρη»

Δημοσιεύτηκε στις 03/10/2024 09:13

Λουκία Πιστιόλα: «Διαγνώστηκα με Πάρκισον και έγινα ανάπηρη»

Η Λουκία Πιστιόλα μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τις αλλαγές που έφερε στη ζωή της το Πάρκινσον, την τελευταία της εμφάνιση στο θέατρο, την πολιτική πράξη της μητρότητας & το ήθος των ηθοποιών.

Η θεατρική παράσταση που συμμετέχει

Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Blue Train» στο θέατρο άλμα, ένα έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν από τις 7 Οκτωβρίου.

«Στην παράσταση «Blue Train» παίζω μία κλασική μαμά που δεν έχει δεχτεί την ομοφυλοφιλία του γιου της. Η μη αποδοχή από τη μήτρα που σε γέννησε είναι τραύμα που δεν μπορείς ποτέ να συνέλθεις.

Κάνεις τα παιδιά σου για να τα αποδώσεις στο κράτος, είναι πολίτικη πράξη. Η δουλειά της μάνας είναι η πιο σημαντική στον κόσμο, έπρεπε να υπάρχει επίδομα. Είχα λατρεία με το θέατρο και με το που έκανα τα παιδιά μου ξέχασα τα πάντα.

Η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα έπρεπε να ασχολείται με τα καυτά θέματα της εποχής

«Και όχι με τα μικροαστικά όπως ο γάμος», είπε αρχικά η Λουκία Πιστιόλα.

«Η παρένθετη μητέρα είναι κάτι τρομακτικό. Η κόρη μου ήθελε να γίνει παρένθετη μητέρα για έναν φίλο της και της είπα πως ο φίλος της δεν έχει τα εξαρτήματα για να κάνει παιδί. Είναι σοβαρό να στερείς ένα παιδί από τη μάνα του και δεν λέω ότι δυο άντρες δεν μπορούν να θρέψουν ένα παιδί.

Στην παράσταση «Blue Train» κάνω τον εαυτό μου, παίζω μία μάνα», συμπλήρωσε.

Ο γιος μου, Έκτορας Λιάτσος, δεν μου είπε ότι θα γίνει ηθοποιός

«Δεν θέλω να μιλάει για εκείνον, γιατί δεν είναι πια γιος μου, άλλα συνάδελφός μου. Θα ήμουν κακούργα μάνα αν δεν ήμουν περήφανη για τον γιο μου. Τα παιδιά δεν μας ανήκουν, είναι δανεικά. Για μένα δεν υπάρχει άντρας, γυναίκα, gay αλλά άνθρωποι. Πρέπει να αποδώσουμε τα παιδιά μας σε μία κοινωνία και να λειτουργήσουν θετικά. Με τον εγγονό μου ένιωσα όπως με όλα τα παιδιά του κόσμου, δεν έπαθα παράκρουση».

Το πρόβλημα υγείας της

«Έχω αρχίσει να έχω δυσαρθρία. Έπαθα Πάρκινσον και από αεικίνητη έγινα μία ανάπηρη γυναίκα. Το σοκ ήταν μεγάλο. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται να πέφτουν οι δυνάμεις σου και να θέλεις να πεθάνεις στο σανίδι. Πρέπει να σέβεσαι το κοινό και τους συνάδελφους σου. Με το Πάρκινσον δεν έχω ισορροπία, δεν μπορώ να χορέψω και να γράψω. Δεν είμαι στο 100% και αυτό θέλει το θέατρο».

Δεν θέλω να κάνω άλλο θέατρο και τηλεόραση

«Για το θέατρο και για τον τρόπο ζωής που έχει επιλέξει, η Λουκία Πιστιόλα τόνισε πως, «Το «Blue Train» θα είναι η τελευταία μου παράσταση και αυτό γιατί παίζω μόνο 20 λεπτά. Τα παιδιά στο θέατρο με βοηθάνε για τον ρόλο μου.

Το θέατρο είναι οικογένεια. Ανακάλυψα πέρυσι την Αίγινα. Είναι μία ήρεμη ζωή που βλέπεις τα ηλιοβασιλέματα. Κολυμπάω γιατί το επιβάλλει το Πάρκινσον. Η Αίγινα είναι μία επιλογή αναμενόμενη. Δεν θέλω να κάνω άλλο θέατρο και τηλεόραση».

Η κριτική στον Μάρκο Σεφερλή

«Ο ηθοποιός πρέπει να βρίσκεται παρών στα σημαντικά προβλήματα του τόπου και δυστυχώς δεν είμαστε.

Ο Μάρκος Σεφερλής δεν είναι ηθοποιός άλλα διασκεδαστής. Ο Μάρκος Σεφερλής δεν κάνει επιθεώρηση, σύμφωνα με τον ορισμό της, δεν σατιρίζει την πολιτική κατάσταση, άλλα θίγει ανθρώπους όπως τους non binary. Ο Μάρκος Σεφερλής είναι ένας υπέροχος διασκεδαστής άλλα όχι ηθοποιός. Ο ηθοποιός ποιεί ήθος. Δεν θα ξαναδουλέψω στο θέατρο και την τηλεόραση. Οι «Ψυχοκόρες» είναι η τελευταία μου τηλεοπτική δουλειά», εξομολογήθηκε κλείνοντας.

In.gr