Ο πρώην Υπουργός Παιδείας ανέφερε με post στο Facebook πως όσα είπε η υπουργός στοχεύουν στην ακύρωση μιας επιστημονικά και διδακτικά άψογης πρότασης.
«Άγνοια, εμπάθεια, ιδεολογικός πόλεμος ή ασχετοσύνη για επιστημονικά θέματα; Μάλλον όλα μαζί», αναφέρει ο Κώστας Γαβρόγλου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για το μάθημα της ιστορίας.
Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός Παιδείας ανέφερε με post στο Facebook πως όσα είπε η υπουργός στοχεύουν στην ακύρωση μιας επιστημονικά και διδακτικά άψογης πρότασης.
Αναλυτικά το post του Κώστα Γαβρόγλου στο Facebook
«Μετά από συζητήσεις που κράτησαν δύο χρόνια, η ομάδα εργασίας για το μάθημα ιστορίας στα σχολεία που είχε συστήσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στην οποία συμμετείχαν καθηγητές Πανεπιστημίων και της Μέσης Εκπαίδευσης, απέστειλε το πόρισμα της στο ΙΕΠ. Το ΙΕΠ έστειλε την γνωμάτευση του στο υπουργείο Παιδείας και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ως υπουργική απόφαση το πόρισμα της ομάδας εργασίας. Δηλαδή έχει ήδη καθοριστεί επισήμως το περιεχόμενο του μαθήματος, οι τρόποι προσέγγισης των θεμάτων από το Δημοτικό μέχρι και τη Β’ Λυκείου, με υπουργικές αποφάσεις που ξεπερνούν τις 250 σελίδες. Αυτό συνιστά προϋπόθεση για την προκήρυξη για τη συγγραφή των βιβλίων, την οποία το ΙΕΠ άρχισε να υλοποιεί. Όσα είπε η υπουργός δεν είναι γενικές απόψεις αλλά στοχεύουν στην ακύρωση μιας επιστημονικά και διδακτικά άψογης πρότασης», σημειώνει ο πρώην υπουργός Παιδείας.
«Ως προς τις επιπτώσεις όσων είπε η υπουργός για το μάθημα ιστορίας και την εθνική συνείδηση μαζί και για τη σημαία και την αριστεία, σχολιάστηκαν από πολλές και πολλούς. Ο σκοταδισμός δεν έχει αφετηρία μόνον το υπουργείο Εργασίας. Κατοικοεδρεύει και στο Μαρούσι», τονίζει με νόημα ο κ. Γαβρόγλου.
Η ιστορία θα πάψει να αναπτύσσει εθνική συνείδηση
Σημειώνεται πως χτες η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως εκτός από την αλλαγή στην σημαία, την οποία θα την σηκώνει και πάλι ο καλύτερος μαθητής, θα υπάρξουν αλλαγές και κρίσιμα μαθήματα.
Οι αλλαγές αυτές αφορούν και το μάθημα της Ιστορίας.
Όπως ξεκαθάρισε, στόχος της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι η Ιστορία να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα αλλά να αναπτύσσει την εθνική συνείδηση.