«Ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης», λένε στην ΠΓ – Βρόντηξε για «87» ο Πολάκης – «Απαράδεκτο», απαντά η Τζάκρη

Δημοσιεύτηκε στις 17/10/2024 22:07

«Ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης», λένε στην ΠΓ – Βρόντηξε για «87» ο Πολάκης – «Απαράδεκτο», απαντά η Τζάκρη

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, για μία ακόμη φορά, ασχολείται με τις κινήσεις του Στέφανου Κασσελάκη και τον εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την καθαίρεση του πρώην προέδρου από την Κεντρική Επιτροπή.

«Την έχετε κάνει την… σας και τον έχετε κάνει πληγωμένο πρίγκηπα εσείς οι 87, οι 100! Αν έρθει όμως κανονικός κόσμος να ψηφίσει, αυτός ο νάρκισσος πρόεδρος δεν βγαίνει! Όσα λέει και κάνει ο Κασσελάκης μοιάζουν με τον ‘αδολφοχιτλερισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κατ’ αρχήν χαρακτήρισε αυτά που είπε στις συνεντεύξεις του ο κ. Κασσελάκης «απαράδεκτα και αποκρουστικά».

«Η αναφορά πως ντρέπεται να χάσει από βουλευτή του δείχνει έναν εγωπαθή νάρκισσο και η αναφορά περί συμμετοχικής αμεσοδημοκρατίας δείχνει αδολφοχιτλερισμό!», υπογράμμισε, βάζοντας όμως εντός «κάδρου» και τις κινήσεις των «87».

«Για να λέμε όλη την αλήθεια, εσείς οι 87 κλπ, την έχετε κάνει τη… με τον αποκλεισμό και τώρα το παίζει πληγωμένος πρίγκηπας! Αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει αυτός ο νάρκισσος δεν θα βγει πρόεδρος! Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διώξει κόσμο και κάποιοι από τους 87 με τις συνεντεύξεις τους κάνουν το ίδιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης.

Κατά τα λοιπά, ζήτησε να προστεθεί «οπωσδήποτε στο κείμενο της απόφασης σήμερα, αναφορά στα ελληνοτουρκικά και στα μυστικά παζάρια του Μητσοτάκη που είναι απαράδεκτα και επίσης αναφορά στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών».

«Τέλος, να πω πως ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας μου σήμερα από τη μήνυση του Άδωνη και είχαμε και τρία ‘παρών’ από ανεξάρτητους, η Λινού ψήφισε ‘ναι’ στην άρση. Το αναφέρω για να πέφτουν τελείως οι μάσκες για το ρόλο της κυρίας που έδινε συγχαρητήρια στον Άδωνι το Γενάρη», σημείωσε ο κ. Πολάκης, μη ξεχνώντας την κόντρα του με την ανεξάρτηση πλέον βουλευτή.

«Ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε πως «είναι απολύτως ξεκάθαρος ο Κασσελάκης. Ειναι σαφές τι επιδιώκει. Επιδιώκει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ. ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει στη δημιουργία δικού του κόμματος που δεν θα έχει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως ισχυρό ανταγωνιστή».

«Διαδεδομένη στρατηγική στο χώρο των επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες», προσέθεσε, μάλιστα, σημειώνοντας πως «υπό αυτή την έννοια, ποιο είναι το μείζον ερώτημα και δίλημμα που τίθεται για κάθε μέλος, για κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Δεν είναι ποια είναι η αρμοδιότητα του συνεδρίου. Ούτε αν είναι αμετάκλητη η απόφαση της απόρριψης της υποψηφιότητας του Κασσελάκη. Ούτε εάν το εξώδικο και η ποινικοποίηση την κομματικής ζωής είναι απολύτως καταδικαστέα. Ούτε εάν είναι πρωτοφανής και απολύτως απορριπτέα η επίσημη και διακηρυγμένη δολιοφθορά και το μποϋκοτάζ των δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων, μέσα από την τεχνητή αποτροπή απαρτίας», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Για να καταλήξει χαρακτηριστικά: «Όλα τα παραπάνω είναι σοβαρά ερωτήματα. Όμως, το υπέρτερο ερώτημα ή δίλημμα που τίθεται σε κάθε φίλο και μέλος του κόμματος είναι το ‘ή ΣΥΡΙΖΑ ή Κασσελάκης’»

Τζάκρη: Συνεδριάζετε κάθε εβδομάδα για να καταγγείλετε τον Κασσελάκη

«Απαράδεκτο» χαρακτήρισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκη, το «να συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία κάθε εβδομάδα για να καταγγείλει τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρισκόμαστε εν τω μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου με όλα τα θέματα ανοιχτά», όπως τόνισε.

Και ρώτησε τα στελέχη της πλειοψηφίας: «Υπάρχει σύμβαση μίσθωσης χώρου για το συνέδριο; Αν ναι, να μας τη δώσουν. Ποια εταιρεία έχει αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών; Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμη στον syriza η καμπάνια για το συνέδριο; Με το συνέδριο ατον αέρα!».

«Ο Κασσελάκης δεν πορεί να αποδεχθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας»

«Είναι απαράδεκτοι οι προπηλακισμοί των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή, στις οργανώσεις, στον προσυνεδριακό διάλογο και παντού», σημείωσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Αναφερόμενος στα μέλη της ΚΕ που στηρίζουν τον πρώην πρόεδρο, τόνισε πως «όσοι επιχειρήσατε τεχνητά να πετύχετε έλλειψη απαρτίας και αποτύχατε, προσπαθήσατε να υπονομεύσετε την δημοκρατική λειτουργία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει πάρα τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων να λέει ότι είναι πρόεδρος. Και για το εξώδικο λέει ότι καλώς το έκανε. Και προσβάλλει την Κ.Ε. καθημερινά. Την ίδια Κ.Ε. που τον στήριζε έως τον Σεπτέμβριο και τότε ήταν καλή. Μετά έγινε απονομιμοποιημένη. Δεν μπορεί να αποδεχθεί τους κανόνες της Δημοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Προσέθεσε πως «η δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας είναι άλλο ένα πρωτοφανές γεγονός, μια επιλογή ρήξης του Στέφανου Κασσελάκη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιβεβαιώνει καθημερινά με όσα κάνει και λέει ότι ορθώς υπήρξε η άρση της εμπιστοσύνης και δεν εγκρίνεται η υποψηφιότητά του».

Γεροβασίλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση

«Ο Κασσελάκης έχει σχέδιο που ξετυλίγεται από τις ευρωεκλογές και συνεχίζει», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη, στη δική της παρέμβαση και εξήγησε: «Ή για να κρατήσει τμήμα των μελών και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαλύοντας επί της ουσίας ό,τι ξέρουμε μέχρι σήμερα και πολιτικά και οργανωτικά με δεξιά στροφή. ⁠Ή το plan b, το οποίο το δοκιμάζει μέσω της πλατφόρμας, είναι για δικό του κόμμα».

«⁠Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οφείλει να αμυνθεί στην επίθεση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ρήγας: Μπορεί κάποιος να καταθέσει υποψηφιότητα και στο Συνέδριο

«Δεν χρειάζεται η Πολιτική Γραμματεία να τροφοδοτεί η ίδια το πρόβλημα», τόνισε από την πλευρά του ο Πάνος Ρήγας.

«Έχω καταδικάσει τα έκτροπα στην Κεντρική Επιτροπή που δεν τιμούν το κόμμα. Ο λόγος που δεν ψηφίζω το σκέλος της καταδίκης του κ. Κασσελάκη είναι για να μην τροφοδοτώ το κλίμα», υπογράμμισε.

Ο κ. Ρήγας ανέφερε πως «το Συνέδριο θα τα λύσει όλα. Μπορεί κάποιος να καταθέσει υποψηφιότητα και στο Συνέδριο», όπως είπε, ενώ επισήμανε πως «έχει πολύ μεγάλη σημασία η δράση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος να είναι σε πολιτική βάση και όχι σε εσωκομματικό επίπεδο».

© Πηγή: In.gr