Γερουλάνος: Η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τις συγγνώμες – «Να βγούμε πιο ισχυροί από τις εσωκομματικές εκλογές»
Η κυβέρνηση πια έχει εξαντλήσει τόσο πολύ τις συγγνώμες που έχει ζητήσει από τα απανωτά λάθη που έχει κάνει, που απλά τώρα το μόνο που της μένει είναι να αρνείται την εικόνα την οποία βλέπουμε και τώρα μπροστά μας, υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Α’ Αθηνών Παύλος Γερουλάνος.
Σύμφωνα με τον Παύλο Γερουλάνο, μιλώντας στην ΕΡΤ, «η πραγματικότητα είναι ότι θέλει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Δεν λέω ότι είναι η μόνη κυβέρνηση που το έχει κάνει, αλλά η εμμονή των κυβερνήσεων να κρατάνε όλη την εξουσία στα χέρια τους και να ελπίζουν ότι αυτοί τελικά θα λύσουν ένα πρόβλημα που δεν έχει λύσει καμία άλλη κυβέρνηση είναι ένα έγκλημα πια».
“Να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε όλες εκείνες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που νιώθουν αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι”
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για σειρά ζητημάτων και πόσο αυτές είναι ξεκάθαρες ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε πως «υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του πώς επικοινωνεί κανείς και τι λέει. Πιστεύω ότι στην ουσία η θέση του ΠΑΣΟΚ και για τα πανεπιστήμια και για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και για άλλα θέματα έγιναν θέμα παρεξηγήσεων και μπρος – πίσω που λέμε ήταν κυρίως επικοινωνιακές αστοχίες και όχι προβλήματα θέσεων στην πραγματικότητα».
Πρόσθεσε ότι αυτό μπορεί να συζητηθεί πολύ ώρα. «Αυτό το οποίο λέω όμως με τις αξίες είναι κάτι λίγο διαφορετικό. Πολύ καιρό τώρα συζητάμε για το ποια κόμματα θα συνεργαστούν στην Κεντροαριστερά, τι συμβαίνει στην Κεντροαριστερά, τι συμβαίνει και δεν μπορούμε να τραβήξουμε τους ψηφοφόρους οι οποίοι είναι απογοητευμένοι από τα άλλα κόμματα», είπε.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι «ενάμισι εκατομμύριο ψηφοφόροι έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και εμείς καταφέραμε να μαζέψουμε μόνο 60.000, το οποίο είναι το 4% αν θέλετε, των απογοητευμένων ψηφοφόρων και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους είναι ότι δεν έχουμε ξεκαθαρίσει τι είναι οι προτεραιότητές μας, ότι η προτεραιότητά μας είναι να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε όλες εκείνες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που νιώθουν αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι από τα τεράστια προβλήματα, τα οποία έχουν στην ακρίβεια, στο ότι χάνεται ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας και της παιδείας, τα θέματα τα οποία αφορούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους εμπόρους, τις ιδιωτικές, τις προσωπικές επιχειρήσεις».
Για τα φορολογικά, ανέφερε πως «η πολύ κακή φορολογία που επιμένει να φορολογεί το επάγγελμα και όχι το εισόδημα, όλα αυτά είναι θέματα στα οποία πιστεύω ότι εάν μιλήσουμε με βάση τις αξίες μας, ο κόσμος θα μπορέσει να ξανά εμπιστευθεί το ΠΑΣΟΚ και να μας εμπιστευθεί την κυβέρνηση».
Για την Κεντροαριστερά και τις συνεργασίες
Σε ερώτηση για το αν είναι υπέρ των συνεργασιών απάντησε ότι «καταρχήν πιστεύω ότι πρέπει πρώτα να βάλουμε και εμείς και οι άλλοι τάξη στο σπίτι τους. Ξέρετε ότι και εμείς αυτή την ώρα είμαστε σε μια εσωκομματική διαδικασία και σκοπός αυτής της εσωκομματικής διαδικασίας είναι να βγούμε πιο ισχυροί σε ό, τι αφορά το πόσο ξεκάθαρο είναι το όραμά μας για τη χώρα, πώς επικοινωνούμε τις ιδέες μας, πώς οργανώνουμε το κόμμα μας για να μπορέσουν οι ιδέες μας να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και πώς παρουσιάζουμε μια ηγετική ομάδα η οποία θα πείσει τον κόσμο ότι μπορούν να βασιστούν πάνω στο ΠΑΣΟΚ και και να το εμπιστευτούν για την επόμενη κυβέρνηση. Αυτή είναι η δική μας δουλειά. Πιστεύω ότι μια αντίστοιχη δουλειά άλλου τύπου βέβαια, έχει να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει νόημα να συζητάμε, δεν υπάρχει δρόμος που να οδηγεί σε μια πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία, απλώς με συζητήσεις σε ηγετικό επίπεδο».
Συνέχισε λέγοντας πως «εάν κάνουμε αυτά που σας λέω, τότε η συνεργασία μας στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, σε συνεταιρισμούς, σε συνδικαλιστικούς φορείς, όλα αυτά είναι ανοικτά. Και για να αποδείξω τι εννοώ με τον κύριο Ηλιόπουλο στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας είχαμε αρκετές συνεργασίες για προτάσεις που φέρναμε στο τραπέζι. Δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια άποψη για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε σε διάφορα θέματα τα οποία αφορούσαν τους Αθηναίους πολίτες».
Μιλώντας για τις πυρκαγιές τόνισε πως «το παράδειγμα το οποίο δείχνω ξανά και ξανά και στο οποίο πιστεύω πραγματικά, είναι αυτό που γίνεται σήμερα στον Υμηττό. Μια σειρά δημάρχων έχουν συντονιστεί μεταξύ τους παρακολουθούν το βουνό νυχθημερόν με κάμερες οι οποίες είναι ευαίσθητες σε αλλαγές θερμοκρασιών, με drones. Είναι μια συνεργατική δουλειά η οποία προλαβαίνει τις πυρκαγιές πριν αυτές εξελιχθούν.
Έκανε λόγο για εμμονή της κυβέρνησης περί του ζητήματος να μη χρησιμοποιεί αυτούς τους φορείς που έχουν τη δυνατότητα να τη βοηθήσουν, θεωρώντας, όπως επισήμανε, «ότι αγοράζοντας αεροπλάνα θα λύσουν το πρόβλημα, έχει οδηγήσει ξανά και ξανά τα σπίτια να καίγονται. Είναι πολύ αργά όταν φύγουν τα αεροπλάνα».
Για το ίδιο ζήτημα υπογράμμισε πως «αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι εάν το κράτος ήταν λίγο πιο ανοιχτό σε συνεργασίες με τους φορείς που μπορούν να το βοηθήσουν, που μπορούν να βοηθήσουν την πρόληψη που είναι το μεγάλο ζητούμενο εδώ πέρα, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση η οποία προτιμάει να αγοράζει αεροπλάνα τα οποία δυστυχώς δεν πετούν τη νύχτα, δεν πετούν με κακό καιρό, αντί ουσιαστικά να επενδύει μαζί με τους άλλους φορείς στην πρόληψη τέτοιων πυρκαγιών. Αυτή είναι η βασική διαφορά και όσο πιο γρήγορα μάθουμε από τα καλά τα οποία κάνουμε, τόσο καλύτερα νομίζω για το μέλλον της χώρας και για το μέλλον της κλιματικής αλλαγής που θα έχει μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας».
Για τις εκλογές στις ΗΠΑ
Μιλώντας για τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Παύλος Γερουλάνος χαρακτήρισε πολύ συγκινητική την ομιλία Μπάιντεν καθώς όπως ανέφερε «είναι ο άνθρωπος ο οποίος θυσιάστηκε ουσιαστικά για να μπορέσει να πάρει μπρος το Δημοκρατικό Κόμμα».
Τόνισε ότι «πρέπει να σας πω ότι για πέντε λεπτά τον χειροκροτούσαν όλοι οι σύνεδροι εκεί πέρα φωνάζοντας τους ευχαριστούμε Τζο και ουσιαστικά δείχνοντας τη συμπαράστασή τους και την ευγνωμοσύνη τους για το γεγονός ότι άνοιξε το δρόμο στην Καμάλα Χάρις»
Σημείωσε πως «η κυρία Χάρις έκανε μια έτσι ξαφνική εμφάνιση στο συνέδριο λίγο πριν ανέβει ο κύριος Μπάιντεν και επίσης είχαμε την ομιλία της Χίλαρι Κλίντον. Επίσης πάρα πολύ ένθερμη υποδοχή για εκείνην που προσπάθησε πρώτη να σπάσει το γυάλινο ταβάνι που λένε των γυναικών στην προεδρία και τώρα εργάζεται για να μπορέσει να το κάνει η Καμάλα Χάρις».
Ακόμα έκανε αναφορά σε ένα περιστατικό που χαρακτήρισε εξαιρετικά συγκινητικό. «Μία γυναίκα 22 χρονών η οποία μίλησε για τη σημασία να κερδίσουν οι Δημοκρατικοί για να μη χαθεί το δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση. Περιέγραψε πώς η ίδια είχε βιαστεί από τον πάτριό της και πώς 12 χρονών έμεινε έγκυος. Φανταστείτε τι κουράγιο χρειάζεται μία γυναίκα για να σηκωθεί μπροστά σε ένα τέτοιο συνέδριο, να πει την εμπειρία της και να καλέσει ουσιαστικά ολόκληρη την Αμερική μέσα από τα κανάλια να μην αφήσουν να χαθεί αυτό το δικαίωμα», κατέληξε.