Γεωργιάδης για ΑΣΟΕΕ : Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εισπράττει έναν αέρα ανακούφισης
Στο Προσφυγικό αλλά και στο θέμα της επέμβασης της Αστυνομίας στο Οικονομικό πανεπιστήμιο αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
«Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εισπράττει έναν αέρα ανακούφισης που η αστυνομία μπήκε στην ΑΣΟΕΕ και έκανε τη δουλειά της. Είναι δυνατόν βουλευτής της αντιπολίτευσης να λέει ότι ο Πρωθυπουργός θέλει έναν νέο Γρηγορόπουλο;» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA.
Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει πετύχει κάτι που και ο πιο κακόπιστος μπορεί να το αναγνωρίσει. Σε διάστημα μόλις 120 ημερών πετύχαμε δύο πολύ σημαντικά πράγματα. Πρώτον, να υπογράψουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής την αναβάθμιση των σχέσεων μας σε στρατηγικό επίπεδο και δεύτερον, την εμβάθυνση των οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων μας με την Κίνα».
Σχετικά με το Προσφυγικό, σημείωσε πως «η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και η ίδρυση κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, άρα και οι μαζικές απελάσεις από την Ελλάδα, θα αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα».
Ο κ. Γεωργιάδης σε άλλα σημεία της συνέντευξης τόνισε:
– «Είναι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος η πολιτισμένη εικόνα που επικρατούσε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο. Είναι καλό οι άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν τα λεφτά τους στη χώρα μας, να βλέπουν ότι μπορούμε να συνεννοούμαστε σε πέντε βασικά πράγματα. Δίνει στη χώρα μια εικόνα σταθερότητας και διάρκειας κάτι που οι επενδυτές χρειάζονται για να πάρουν τέτοιες αποφάσεις».
– «Δεν τσακωνόμαστε για καμία Νovartis. Το ότι δύο μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής προσπαθούν να επιβάλουν δια του τσαμπουκά την άποψή τους στην πλειοψηφία δεν σημαίνει ότι τσακωνόμαστε».
– «Η κουβέντα που γίνεται στην Προκαταρτική Επιτροπή δεν είναι για τη Novartis, είναι για την ελληνική Δημοκρατία. Αν μείνουν αδιερεύνητες οι καταγγελίες τριών εισαγγελέων ότι ένας πρώην Υπουργός έστηνε υποθέσεις κατά των πολιτικών αντιπάλων του, θα υπάρχει μια γκρίζα ζώνη στη δημοκρατία μας που θα την καταδιώκει πάντα».