Φ. Γεννηματά στο Πολιτικό Συμβούλιο ΚΙΝΑΛ: «Οποιος έλκεται από καρέκλες να φύγει τώρα»
Τις κατευθυντήριες γραμμές της επόμενης ημέρας, αλλά και σειρά πρωτοβουλιών, ως απαντήσεις στην εσωκομματική κριτική για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΙΝΑΛ «χάραξε» η Φώφη Γεννηματά, κατά την εισήγησή της στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος την Πέμπτη.
Στο παραπάνω πλαίσιο, η κ. Γεννηματά εξήγγειλε:
– Το φθινόπωρο πανελλαδική προγραμματική συνδιάσκεψη
– Συνδιάσκεψη και συνέδριο νεολαίας
– Μητρώο στελεχών και ακαδημία στελεχών την οποία αναλαμβάνει ο Θανάσης Τσούρας
– Συνδιάσκεψη για την αυτοδιοίκηση
– Αναδιοργάνωση οργανώσεων
– Συγκρότηση προσωρινών νομαρχιακών επιτροπών και εκλογή νέων
– Συγκρότηση των τομέων του κόμματος Θα προηγηθεί κάλεσμα για όσα στελέχη επιθυμούν να συμμετέχουν.
– Συγκρότηση επιτροπής από πρόσωπα κύρους με επικεφαλής τον Π. Ιωακειμίδη για να εξετάσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 2009 μέχρι σήμερα.
Αυστηρές προειδοποιήσεις προς το εσωτερικό
Παράλληλα, από την ομιλία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ δεν έλειψαν και τα «βέλη» προς το εσωτερικό του κόμματος. Σε σημείο της τοποθέτησής της, «φωτογραφίζοντας» τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά στηλιτεύοντας και τη στάση του Κυρ. Μηστοτάκη για την υπουργοποίησή του, ανέφερε:
«Οφείλω να στηλιτεύσω ιδιαίτερα την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσει τις απαράδεκτες πρακτικές του κ. Τσίπρα για την αναζήτηση και εξαγορά «πρόθυμων» από το χώρο μας, με αντάλλαγμα καρέκλες της εξουσίας και τα οφέλη τους. Θα επαναλάβω και σήμερα κάτι που – καθόλου τυχαία – είχα επισημάνει δημόσια προ καιρού. Όμως κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο , τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως δούρειοι ίπποι για να υπονομεύσουν».
Στρέφοντας τα πυρά προς τα ενεργά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε, σε υψηλούς τόνους: «Οσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα».
Παράλληλα, άφησε αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς, και κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο «για στελέχη που ζητούσαν το 2015 να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας διαδικασία τύπου Επινέ (σ.σ. το συνέδριο του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος)», αλλά και κατά στελεχών, που όπως ανέφερε, «ήταν κρυπτόμενοι στον αγώνα, αλλά αρχίζουν τώρα, με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να εμφανίζονται».