Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αστυνομία μέσα στο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη από το 2014, βρέθηκαν 143 αλλοδαποί και ειδικότερα 61 άνδρες, 26 γυναίκες και 56 ανήλικοι, καθώς και 1 Έλληνας.
Από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα από το κτίριο καταγράφονται οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων.
Στην Κόρινθο οι πρόσφυγες
Οι αλλοδαποί, από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, προέκυψε ότι προέρχονται από Αίγυπτο, Αφγανιστάν, Ερυθραία, Ιράκ, Μάλι, Πακιστάν, Παλαιστίνη, Σουδάν, Συρία, Ιράν και Μαρόκο.
Από αυτούς που βρέθηκαν στο κτίριο οι 10 κρατούνται για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.
Οι υπόλοιποι μεταφέρονται στη δομή φιλοξενίας της Κορίνθου και αργότερα θα οδηγηθούν σε άλλες δομές.
Όσον αφορά τον Έλληνα, προσήχθη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για «διατάραξη οικιακής ειρήνης».
Μια ιστορία 122 ετών πίσω από το νεοκλασικό κτίριο
Σχετικά με το κτίριο που εκκενώθηκε σημειώνεται ότι αποτελεί ένα από τα καλύτερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής. Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1897, τα εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν το 1898, ενώ τη διετία 1928-1929 δίπλα στο αρχικό ανεγέρθηκε νέο κτίριο.
Στο κτίριο αρχικά στεγαζόταν η «Γερμανική Σχολή» και το 1947 εγκαταστάθηκε το «Ινστιτούτον Ερεύνης Νοσημάτων Θώρακος», το οποίο λειτούργησε εκεί μέχρι το 1969. Από το 1970 μέχρι το 1983 στους χώρους εγκαταστάθηκε και λειτούργησε το «Βαρβάκειο» και στη συνέχεια σχολικές μονάδες (Γυμνάσιο και Λύκειο), μέχρι το 2013.