Ενδοοικογενειακή βία: Άγριος ξυλοδαρμός πατέρα την ώρα που κρατούσε αγκαλιά τα ανήλικα παιδιά του

Δημοσιεύτηκε στις 14/05/2024 21:01

Ενδοοικογενειακή βία: Άγριος ξυλοδαρμός πατέρα την ώρα που κρατούσε αγκαλιά τα ανήλικα παιδιά του

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου (4 Μαΐου 2024) σε ελληνικό νησί με θύμα έναν πατέρα δύο ανήλικων παιδιών και δράστες από το περιβάλλον της τέως συζύγου του. Ο πατέρας υπέστη άγριο ξυλοδαρμό και μάλιστα μπροστά στα μάτια των παιδιών του. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κατάγματα ενώ έπειτα από καταγγελία που υπέβαλε, κινητοποιήθηκαν οι αρχές του νησιού.

Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, το κίνημα «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα Δικαιώματα των Παιδιών» κινήθηκαν αμέσως με σχετικό έγγραφο που περιλαμβάνει Ερωτήματα-Διευκρινήσεις προς τα σχετικά υπουργεία και Αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ολόκληρο το έγγραφο

Προς:

  • – Πρωθυπουργό της χώρας Κ. Μητσοτάκη
  • – Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • – Άρειο Πάγο
  • – Υπουργείο Δικαιοσύνης
  • – Υπουργείο Οικογενείας και Ισότητας
  • – Ένωση Δικαστών
  • – Επιθεώρηση Δικαστών

Θέμα: Ενδοοικογενειακή Βία κατά αντρών – Περιστατικό

Με το παρόν αίτημα:

Α) Καταθέτουμε συγκεκριμένο περιστατικό και

Β) Ζητούμε διευκρινήσεις απαντήσεις και σχετικές ενέργειες σας (Άρθρο 10 Σύνταγμα της Ελλάδας & Άρθρο 4 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας Ν.2690/1999.)

Την 4η Μαΐου 2024 Μεγ. Σάββατο, διαζευγμένος πατέρας με ανήλικα τέκνα μετέβη σε νησί, συνοδευόμενος από φιλικό του πρόσωπο, στο οποίο είχε μετοικήσει η τέως σύζυγός του με τα τέκνα τους ώστε να επικοινωνήσει μαζί τους παραλαμβάνοντας τα, ως όριζε η δικαστική απόφαση την οποία πολλές φορές είχε παραβιάσει η μητέρα παρεμποδίζοντας την επικοινωνία πατέρα-τέκνων.

Όπως μας περιέγραψε ο πατέρας, κατά τη διαδικασία παραλαβής των τέκνων του τα οποία όταν τον είδαν να στέκει στην πόρτα έτρεξαν χαρούμενα στην αγκαλιά του (η μητέρα προκειμένου να μην πραγματοποιηθεί η επικοινωνία τού είχε πει ότι είναι άρρωστα), έλαβαν χώρα απίστευτα βίαια γεγονότα προερχόμενα από συγγενείς της μητέρας και την ίδια (5 άτομα) τα οποία δεν δίστασαν να του επιτεθούν ενώ κρατούσε τα παιδιά στην αγκαλιά του, για να τα απαγκιστρώσουν από εκείνον τραβώντας τα βίαια από τα χέρια και τα πόδια, χτυπώντας τον βάναυσα με μπουνιές και με κλωτσιές. O πατέρας, φοβούμενος μην χτυπηθούν τα παιδιά από τις μπουνιές τους, τα κατέβασε χαμηλά αμυνόμενος και βάζοντας ασπίδα για να τα προστατεύσει το κεφάλι του μέχρι που δέχτηκε κεφαλοκλείδωμα και άφησε τα παιδιά όπου τότε τον έριξαν κάτω, ο ένας τον κρατούσε και οι άλλοι τον κλωτσούσαν με αποτέλεσμα να προκύψει κάταγμα στο πλευρό του. Έτρεξε ο περίγυρος που είχε μαζευτεί και κατάφερε να τον αποσπάσει από το κεφαλοκλείδωμα, τον βοήθησαν να σηκωθεί, χωρίς πλέον τα παιδιά στην αγκαλιά του, αλλά άφαντα από το οπτικό του πεδίο και τον παππού απόντα ενώ οι παρευρισκόμενοι προσπαθούσαν να κατευνάσουν την κατάσταση με τους υπόλοιπους 4.

Ο πατέρας υποβοηθούμενος από την αυτόπτη μάρτυρα του, κατέφυγε στο ΑΤ για να ζητήσει προστασία και βοήθεια για την ζωή του αφού είχε δεχθεί και στο παρελθόν 2 φορές λεκτικές απειλές κατά της ζωής του από ένα από τα 5 πρόσωπα και μάλιστα την πρώτη φορά ενώπιον αστυνομικών, γεγονός που είναι καταγεγραμμένο, και τη δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια δικαστικής διαδικασίας Ασφαλιστικών και ενώπιον της Προέδρου η οποία τον απέπεμψε μεν από την αίθουσα χωρίς όμως να λάβει περαιτέρω μέτρα.

Στο ΑΤ του νησιού κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και ο πατέρας έντρομος για την σωματική του ακεραιότητα ζήτησε την προστασία από την αστυνομία η οποία με τις ενέργειες της δεν τους έφερε ξανά σε επαφή στο τμήμα ενώ παράλληλα αιτήθηκε να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή PANIC BUTTON καθώς πολλάκις είχε απειληθεί η ζωή του από τα συγκεκριμένα άτομα και με το τελευταίο γεγονός που παραλίγο να γίνουν πράξη οι απειλές τους και μάλιστα μπροστά στα παιδιά του. Παρόλα αυτά του δήλωσαν ότι δεν δικαιούται PANIC BUTTON επιδεικνύοντας την σχετική νομοθεσία.

Στο ΑΤ έγιναν οι καταθέσεις αλλά ο παππούς είχε εξαφανιστεί με τα παιδία σε άγνωστη κατεύθυνση και σε χρόνο επικοινωνίας του πατέρα με τα παιδιά, ενώ ο πατέρας ζητούσε να δει τα παιδιά του καθώς και ιατρική γνωμάτευση για την σωματική ακεραιότητα τους αλλά χωρίς ανταπόκριση. Πότε του έλεγαν ότι είναι με τον παππού και ότι είναι καλά. Πότε του έλεγαν ότι ο παππούς κρύφτηκε και όταν η ώρα έφτασε 20.30 του είπαν ότι πέρασε η ώρα που δικαιούται να τα δει (η επικοινωνία έληγε στις 19.00). Τελικά δόθηκε εντολή να κρατηθεί με την διαδικασία του αυτοφώρου ο πατέρας και 3 μέλη των δραστών αλλά η μητέρα να αφεθεί ελεύθερη προκειμένου να επιμεληθεί τα τέκνα, τα οποία όπως προαναφέραμε ήταν σε άγνωστη τοποθεσία. Εν τέλει ο πατέρας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα την επόμενη ημέρα με διαπιστωμένα ιατρικά κατάγματα στα πλευρά και τραυματισμένο ολόκληρο το σώμα του, ενώ οι υπόλοιποι δράστες αφέθηκαν ελεύθεροι από την προηγούμενη ημέρα

Με το παρόν έγγραφο ζητούμε:

1.ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (Άρθρο 4 Σύνταγμα της Ελλάδος)

Οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι του νόμου – Οι Έλληνες και Ελληνίδες έχουν ίσα Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

  1. Απάντηση/Διευκρίνιση:

Γιατί (;) τελικά το Κομβίον Πανικού ( Panic Button) δεν αφορά, σύμφωνα με τον ν.4995/2022 παρ.2 , άνδρες θύματα ενδοοικογενειακής βίας όπως το περιστατικό το οποίο μόλις περιγράψαμε και το οποίο δεν είναι το μόνο, αλλά πρωτίστως τα παιδιά, τα οποία στο συγκεκριμένο περιστατικό ήταν δυστυχώς παρόντα και ίσως τραυματισμένα (ζητήθηκε από τον πατέρα να εξεταστούν αλλά δεν κατέστη δυνατόν αφού είχαν χαθεί τα ίχνη τους) σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα όπως ψηφίστηκε και έχει εφαρμογή από 1/5/2024 (ν. 5090/2024 Αρ. 127 παρ. 2) «2. Το μέλος της οικογένειας το οποίο προκαλεί τρόμο ή ανησυχία σε άλλο μέλος της οικογένειας απειλώντας το με κάθε μορφή βίας ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη, τιμωρείται με φυλάκιση. Όποιος τελεί την αξιόποινη πράξη του πρώτου εδαφίου ενώπιον ανηλίκου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι (6) μηνών»

  1. Απάντηση- Διευκρίνιση:

Γιατί (;) σε περιπτώσεις αντιδικίας και δη αυτόφωρης διαδικασίας μεταξύ γονέων κυρίως για παραβίαση δικαστικής απόφασης από την πλευρά της μητέρας ΠΑΝΤΑ η μητέρα αφήνεται ελεύθερη για να επιμεληθεί τα τέκνα ενώ ο πατέρας περνά την διαδικασία αυτοφώρου, παρόλο που ο πατέρας εκείνη την στιγμή πολλές φορές έχει την προσωρινή επιμέλεια καθώς κατά 98% είναι οι ώρες ή ήμερες επικοινωνίας του ή ακόμα και ήμερες επιμελείας συμφώνα με τελευταίες δικαστικές αποφάσεις κατά παράβαση του Αρ.4 του Συντάγματος.

  1. Απάντηση- Διευκρίνιση:

Γιατί (;) δεν εφαρμόζεται η σύμβαση της Κωνσταντινούπολης όπου ρητά αναφέρει ότι το θύμα δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τον θύτη όταν κατά τα στατιστικά στοιχειά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και τα οποία παραθέτουμε με γράφημα (Σχετ.1), οι μητέρες κακοποιούν τα παιδία τους 3 φορές περισσότερο από ότι ο πατέρας και γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται παραβίαση των συνθηκών αυτών και κατά παραβίαση των δικαιωμάτων του παιδιού (Ν.2101/1992), σύμβαση Κωνσταντινούπολης (Ν.4531/2018) και κυρίως Σύνταγμα της Ελλάδας (Αρθρ 4, 21, 28, 87, 93) καθώς και Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ν.Δ.53/1974 Αρ.8) Για το εδαφ.4 των παραπάνω παραθέτουμε στατιστικά στοιχειά σε μορφή γραφήματος όπως έχουν δημοσιεύει από το «Χαμόγελο του Παιδιού» (Σχετ.1) Τα αποδεικτικά του τραγικού γεγονότος βρίσκονται στην κατοχή μας, όπως καταγγελίες του πατέρα, έγγραφα αιτήσεων, επιπλέον φωτογραφίες (σχετ.2) εκδορών και καταγμάτων (σχετ.3), γραφήματα, στοιχεία κλπ, τα οποία μπορούμε να σας προσκομίσουμε, αν μας ζητηθούν, ώστε να λάμψει η αλήθεια, ελπίζοντας σε μία δίκαια απόδοση Δικαιοσύνης για τα δικαιώματα των παιδιών και των γονέων ανεξαρτήτως φύλου αλλά και στην ισότητα των πολιτών όπως ορίζει το Σύνταγμα.

ΠΗΓΗnewsbomb.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook