Απόστολος Λύτρας: Πώς πέρασε την ονομαστική του εορτή στη φυλακή – Μετωπική η σύγκρουση με τη σύζυγό του
Στη φυλακή πέρασε προχθές την ονομαστική του εορτή ο Απόστολος Λύτρας έχοντας δίπλα του τις κόρες του και την πρώην σύζυγό του που τον επισκέφθηκαν για τρεις ώρες στον σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.
Πλέον ο Απόστολος Λύτρας περιμένει την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή και με μια μικρή ομάδα συνεργατών του, αναλύει τα δεδομένα και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Στα άκρα η σύγκρουση
Η Σοφία Πολυζωγοπούλου έδειξε την περασμένη εβδομάδα πως όχι μόνο δεν είναι διατεθειμένη να ρίξει την οποιαδήποτε γέφυρα επικοινωνίας με τον ίδιο και το στενό περιβάλλον του, αλλά φαίνεται αποφασισμένη να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους στα δικαστήρια, με μοναδικό στόχο να δει τον 52χρονου ποινικολόγο να καταδικάζεται για τον άγριο ξυλοδαρμό της, που ομολόγησε και ο ίδιος.
«Βροχή» μηνυμάτων στον ποινικολόγο για την γιορτή του
Τα δεκάδες μηνύματα στις διαδικτυακές σελίδες του Απόστολου Λύτρα ήταν αδύνατον να βελτιώσουν την ψυχολογία του.
Άνθρωποι που τον ξέρουν προσωπικά, άντρες αλλά και γυναίκες θέλησαν να του ευχηθούν υγεία και δύναμη σε όλο αυτό που καλείται να διαχειριστεί.
-«Χρόνια πολλά πολύχρονος, σου εύχομαι υγεία και μια αίσια λύση στο πρόβλημά σου».
-«Χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη, κουράγιο και ελπίδα».
Εντύπωση σε πολλούς προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί από γυναίκες που έστειλαν στον Απόστολο Λύτρα για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου.
-«Υπομονή και δύναμη να σου δίνουν οι Άγιοι Απόστολοι και να σε βγάλουν από τα δίχτυα της αράχνης. Χρόνια πολλά και ευλογημένα».
Η ζωή στη φυλακή
Για 12 μέρα στις φυλακές Κορυδαλλού, ο κατηγορούμενος ποινικολόγος παραμένει στη VIP πτέρυγα, χωρίς να έχει αλλάξει στάση και συνήθειες.
Αποφεύγει να προαυλίζεται και φροντίζει να κρατάει χαμηλούς τόνους. Παίρνει μέρος στα συσσίτια των φυλακών, ψωνίζει από το κυλικείο, χρησιμοποιεί το καρτοτηλέφωνο τις ώρες που επιτρέπεται και όπως αναφέρουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Live News καπνίζει πολύ και διαβάζει μια σειρά από βιβλία που έχει στα χέρια του, στο κελί 4 που κρατείται.
Από τη πρώτη μέρα ο Απόστολος Λύτρας δε μπαίνει σε συζητήσεις με συγκρατούμενούς του, για τον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και προσπαθεί η παρουσία του, να μην δίνει επιπλέον τροφή για συζητήσεις στις φυλακές του Κορυδαλλού.
Η μετωπική επίθεση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου
Μέσα από το υπόμνημα που κατέθεσε ο δικηγόρος της, η Σοφία Πολυζωγοπούλου στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και δείχνει τις προθέσεις της για το μέλλον. Κατηγορεί ευθέως τον Απόστολο Λύτρα για τον ξυλοδαρμό και τις κινήσεις που έκανε εκείνη τη νύχτα, με στόχο όπως αναφέρει να συσκοτίσει το τοπίο και να μείνουν τα όσα της έκανε ατιμώρητα.
«Ενώ ήμουν βαρύτατα τραυματισμένη, ο κατηγορούμενος Απόστολος Λύτρας, αντί να με μεταφέρει, ως όφειλε, αμέσως στο πλησιέστερο νοσοκομείο και αγνοώντας τις εκκλήσεις μου να μεταβούμε σε νοσοκομείο, εκείνος αποφάσισε, χωρίς τη θέλησή μου, να με μεταφέρει από το σημείο του βαρύτατου τραυματισμού μου στη Βουλιαγμένη, στην μέχρι τότε συζυγική οικία στο Γέρακα και ενώ ήδη ένιωθα πνιγμό από την κατάποση ποσοτήτων αίματος, πόνους στο κεφάλι μου, ζαλάδες, αστάθεια και λιποθυμική τάση».
Όπως αναφέρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου, η κάθε κίνηση του συζύγου της, εκείνη τη νύχτα, αποσκοπούσε στο να μην έρθει αντιμέτωπος, με τις συνέπειες της πράξης του.
«Ο λόγος που με πήγε στην μέχρι τότε συζυγική οικία, εκθέτοντάς με σε σοβαρότατο κίνδυνο ζωής και σε κατάσταση ανασφαλή πλέον για την ζωή μου, ήταν ότι προφανώς ήθελε να αποφύγει τη σύλληψή του και όλες τις περαιτέρω διαδικασίες που συνεπάγεται η μεταφορά ενός τραυματισμένου ανθρώπου στο νοσοκομείο από προφανή βαρύ ξυλοδαρμό. Εκείνος καταθέτει ότι δήθεν πήγαμε για να ηρεμήσουμε. Πλην όμως, είναι σαφές, ότι αποδέχθηκε τον κίνδυνο ζωής μου καθώς δεν με μετέφερε στο Νοσοκομείο».
«Τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο»
Η 37χρονη δικηγόρος επαναλαμβάνει πως κατάφερε να παγιδέψει τον σύζυγό της και να τον πείσει να την μεταφέρει σε νοσοκομείο.
«Όπως έχω ήδη καταθέσει, ήδη ευρισκόμενοι στην μέχρι τότε συζυγική οικία και ενώ ανέβηκα στον 1ο όροφο για να πατήσω το κουμπί πανικού ώστε να δοθεί αυτομάτως σήμα στην αστυνομία, εκείνος με πρόλαβε, το πήρε και το κράτησε όπως εξακολουθούσε να κρατεί και το κινητό μου τηλέφωνο, αποστερώντας μου τη δυνατότητα να ζητήσω βοήθεια. Ζαλιζόμουν πάρα πολύ και αιμορραγούσα πολύ από τη μύτη. Τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο. Προκειμένου να τον καθησυχάσω και να σώσω τη ζωή μου, που κινδύνευε άμεσα, του είπα ότι αν με πάει στο νοσοκομείο δεν θα πω ότι με χτύπησε, αλλά ότι έπεσα μόνη μου, κάτι που φαίνεται ότι πίστεψε κατά τη χρονική αυτή στιγμή. Τότε, ο κατηγορούμενος μου ζήτησε επιτακτικά να πλυθώ και να αλλάξω ρούχα».
Η Σοφία Πολυζωγοπούλου περιγράφει μια σειρά από εικόνες που έζησε μέχρι να ξεκινήσει με τον Απόστολο Λύτρα για την ιδιωτική κλινική.
«Μπήκα στο μπάνιο και εκείνος με ακολούθησε, πήρε το τηλέφωνο του μπάνιου και μου έριχνε νερό στο πρόσωπο προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είχε καθαριστεί και ξεπλυθεί το πρόσωπό μου και το κεφάλι μου. Κατά την πορεία προς την έξοδο της οικίας, και ενώ είχα αλλάξει ρούχα και είχα ξεπλυθεί από τα αίματα μπαίνουμε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας μου, και όχι σε αυτό εντός του οποίου έγινε ο βαρύτατος τραυματισμός μου και καθ’ οδόν τον ακούω που μιλάει με κάποιον γνωστό του λέγοντάς του ‘’έγινε μ…ία, έχω κτυπήσει άσχημα τη Σοφία, την πάω στην Ευρωκλινική, ελπίζω να μην μπλέξω’’».
Άρση τηλεφωνικού απορρήτου
Με αφορμή αυτή την κλήση η Σοφία Πολυζωγοπούλου ζήτησε να γίνει άρση τηλεφωνικού στο κινητό του συζύγου της, από τις 16 μέχρι τις 19 Ιουνίου. Από τη νύχτα του άγριου ξυλοδαρμού δηλαδή μέχρι το απόγευμα που ο ποινικολόγος συνελήφθη.
«Ο λόγος δεν είναι μόνον η κλήση αυτή στην οποία αναφέρομαι, αλλά και πλήθος άλλων κλήσεων και μηνυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί από τον κατηγορούμενο προς εμένα και τρίτα πρόσωπα».
Όλα δείχνουν πως Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι στα δικαστήρια.
Με την 37χρονη να κάνει κινήσεις που μαρτυρούν την οργή για την επίθεση που δέχτηκε και την αποφασιστικότητά της, να μην αφήσει την υπόθεση, όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.