Κυρ. Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, το δίλημμα των εκλογών

Δημοσιεύτηκε στις 18/05/2023 06:49

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, το δίλημμα των εκλογών

“Θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε μία Ελλάδα ισχυρή ή θα επιστρέψουμε στις εποχές όπου η Ελλάδα ήταν το αποπαίδι της Ευρώπης;” είναι το δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπως το έθεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας, σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Limneon” της Καστοριάς.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στις εκλογές του 2019, παρά τις αλλεπάλληλες μεγάλες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

Απευθύνθηκε στους συνταξιούχους και ιδίως όσους αδικούνται λόγω της προσωπικής διαφοράς και έστρεψε τα βέλη του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: “Την επόμενη φορά που κάποιοι θα ισχυριστούν ότι νοιάζονται δήθεν για τους συνταξιούχους, στείλτε τους παρακαλώ τον λογαριασμό στην κάλπη. Γιατί οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν ότι ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Κατρούγκαλος τσάκισαν τις συντάξεις τους, σας επέβαλαν η προσωπική διαφορά και πέταξαν το μπαλάκι της ευθύνης για να διορθωθεί αυτό στην επόμενη κυβέρνηση”.

Δεσμεύτηκε πως “όσο υπάρχει η προσωπική διαφορά, ειδικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα έχουν στήριξη από αυτή την κυβέρνηση έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει οριστικά”.

Αναφέρθηκε στο θέμα της παιδείας και των Πανεπιστημίων λέγοντας ότι ” απελευθερώσαμε τα Πανεπιστήμια από τους τραμπούκους της βίας, διότι τα Πανεπιστήμια ανήκουν στους φοιτητές, στους καθηγητές και όχι τους κουκουλοφόρους”.

Εξήρε το ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το οποίο είπε ότι κάνει εξαιρετική δουλειά.

Για τα τέσσερα Τμήματα του που λειτουργούν στην Καστοριά είπε ότι θέλει να τα στηρίξει και με καινούργιο κτίριο για το Μαθηματικό.

Σε ότι αφορά στα έργα πού βρίσκονται σε εξέλιξη στο νομό Καστοριάς είπε ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο και αναφέρθηκε στο Φράγμα του Νεστορίου, στη σήραγγα της Κλεισούρας, την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία.

Ως προς τη σύνδεση με το φυσικό αέριο είπε ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία για να διευκολυνθεί η αλλαγή συσκευών να μπορέσουν να εγκαταστήσουν το φυσικό αέριο.

“Ήθελα να βρεθώ ακόμα μία φορά κοντά σας, να πάρω δύναμη από το χειροκρότημα σας, από το χαμόγελό σας, από τον ενθουσιασμό σας, από την αισιοδοξία σας”, είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους πολίτες της Καστοριάς και πρόσθεσε:”Φουσκώνει σε όλη την πατρίδα ένα μεγάλο γαλάζιο κύμα το οποίο θα φέρει τους μεγάλους νικητές στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Είμαι σίγουρος ότι στις 21 Μαΐου, Κωνσταντίνου και Ελένης θα γιορτάζει η Ελλάδα μας, η παράταξή μας, θα γιορτάζει και η Καστοριά, μία πόλη τόσο ταυτισμένη με τους παραδοσιακούς αγώνες της Νέας Δημοκρατίας. Η Καστοριά ήταν μπλε, είναι μπλε και θα είναι πάντοτε μπλε”.

Είπε ότι η Καστοριά έχει ξεχωριστή θέση στη δική του καρδιά και θα συνεχίσει να είναι κοντά της.

 Για “θέατρο του παραλόγου” από την πλευρά της αντιπολίτευσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός

Για “θέατρο του παραλόγου” από την πλευρά της αντιπολίτευσης, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της ομιλίας του στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καστοριά.

«Όσα χρόνια είτε παρατηρώ την πολιτική είτε συμμετέχω σε αυτήν, πρέπει να σας πω ότι είναι οι πρώτες εκλογές όπου τρεις μέρες πριν από τις εκλογές συμβαίνει το εξής παράδοξο: από τη μια υπάρχει μια ξεκάθαρη πρόταση διακυβέρνησης: ισχυρή και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη Ελλάδα. Αυτό πρεσβεύουμε εμείς. Και από την άλλη υπάρχει ο απόλυτος πολιτικός αχταρμάς», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μετά την κυβέρνηση ηττημένων, και την κυβέρνηση ανοχής, οι αντίπαλοί μας ξεφούρνισαν και την κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

«Προσέξτε την αλληλουχία του τι έχουν πει οι αντίπαλοί μας”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:”Έχουν μιλήσει για κυβέρνηση ηττημένων. Έχουν μιλήσει για κυβέρνηση ανοχής. Τώρα μας ξεφούρνισαν καινούργιο “λαγό από το καπέλο”, κυβέρνηση ειδικού σκοπού για λίγους μήνες, λέει, για να διερευνήσει το ζήτημα των υποκλοπών. Προσπαθούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους αλλά ο ένας δεν θέλει τον άλλον. Και ο κ. Ανδρουλάκης θέλει για πρωθυπουργό κάποιον «άγνωστο Χ» -kinder έκπληξη- τον οποίο θα «βγάλει από το καπέλο», τον οποίο ο ίδιος ξέρει αλλά δεν μας τον λέει. Θα μας τον πει μετά τις εκλογές.

Κάπου σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου καραδοκεί και ο κ. Βαρουφάκης ο οποίος λέει, “είμαι και εγώ εδώ για να πάρω τα ευρώ σας να τα κάνω “Δήμητρες'”. Τους λέμε: ευχαριστούμε πάρα πολύ, δεν θα πάρουμε. Σας είδαμε, σας δοκιμάσαμε, σας ξέρουμε. Δεν θέλουμε να οδηγήσουμε τον τόπο δεύτερη φορά στη συμφορά».

Το ποιος θα κρατάει σταθερά το τιμόνι της χώρας την επόμενη τετραετία έχει πολύ μεγάλη σημασία, δείτε τι γίνεται στην Τουρκία.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία για την επόμενη τετραετία ποιος θα κρατάει σταθερά το τιμόνι της χώρας και το συσχέτισε με την αντιμετώπιση της συμπεριφοράς της Τουρκίας.

«Το ποιος θα κρατάει σταθερά το τιμόνι της χώρας την επόμενη τετραετία έχει πολύ μεγάλη σημασία. Δείτε τι γίνεται στην απέναντι όχθη του Αιγαίου, στη γειτονική Τουρκία”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:”Εμείς τείνουμε πάντα χείρα φιλίας στην Τουρκία. Και θέλουμε να μπορούμε να λύνουμε την βασική μας διαφορά, που δεν είναι άλλη από την οριοθέτηση των θαλασσίων μας ζωνών στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, με γνώμονα τις σχέσεις καλής γειτονίας και πάντα με σημείο αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο.

Μπορούμε, όμως, να είμαστε σίγουροι ότι την επόμενη ημέρα ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν θα επανέλθει; Ποιος, λοιπόν, είναι πιο κατάλληλος να διαχειριστεί μια επιθετική Τουρκία την επόμενη μέρα; Αυτός που ξέρει να χτίζει συμμαχίες, αυτός που ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις, αυτός που μετατρέπει τα ελληνοτουρκικά ζητήματα σε ευρωτουρκικά ζητήματα. Αυτός ο οποίος έχει αποδείξει ότι στις κρίσεις της εξωτερικής πολιτικής μπορεί να τοποθετεί πάντα την Ελλάδα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και δεν αναζητά άλλες γεωπολιτικές διεξόδους, οι οποίες θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες και επιζήμιες για τα εθνικά ζητήματα». Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ