Α. Ανδρεάκη: “Τότε κληθήκαμε να νικήσουμε ,τώρα να κυβερνήσουμε – Δεν μπήκα στην πολιτική για τίτλους και οφίτσια”
Με τη φράση “τότε κληθήκαμε να νικήσουμε , τώρα καλούμαστε να κυβερνήσουμε” η εκ νέου υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στο νομό Ηρακλείου προσδιόρισε τη διαφορά από την πρώτη στη δεύτερη κάλπη που θα στηθεί την 25η Ιουνίου.
Όπως επισήμανε παραχωρώντας συνέντευξη στην εκπομπή “Ψιλά Γράμματα” του Politica 89.8 και την Φιλία Σαριδάκη κόντρα σε προβλέψεις και “fake news της αντιπολίτευσης” η ΝΔ επικράτησε με σαρωτικό τρόπο καθώς όπως τόνισε “οι 20 μονάδες δείχνουν τη διάθεση του κόσμου, βεβαίως όμως δεν πάμε στις επόμενες εκλογές με αυτές τις 20 μονάδες, πάμε με αυτή τη θετική προδιάθεση, πάμε με αυτό το θετικό αισιόδοξο κλίμα που έδειξε ο ίδιος ο κόσμος την τάση, ωστόσο πάμε να δώσουμε μια νέα ολοκαίνουρια, καινούρια μάχη“.
“12.550 σταυροί εμπιστοσύνης”
Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση η Αντιγόνη Ανδρεάκη έλαβε 12.550 σταυρούς προτίμησης γεγονός που όπως τόνισε με ικανοποίηση την κατατάσσουν πρώτη ανάμεσα στις γυναίκες υποψηφίους στην Κρήτη.
Όπως ανέφερε “12.550 σταυροί προτίμησης δηλαδή σταυροί εμπιστοσύνης που δόθηκαν από το εκλογικό σώμα είναι μια τεράστια περιουσία και μια μεγάλη ψήφος εμπιστοσύνης και μια μεγάλη αναγνώριση αν θέλεις και μιας διαδρομής 25χρόνων που έχω διαγράψει στο δικό μας το επάγγελμα, του χαρακτήρα που έχω δείξει, της προσωπικότητας που έχω δείξει, της μαχητικότητας που έχω δείξει. Δεν είναι εύκολο το πρωί τη Κυριακής και να σε επιλέγει για να στείλει στο ελληνικό κοινοβούλιο να εκπροσωπείς τον ίδιο και τον τόπο σου“.
Η γνωστή δημοσιογράφος και υποψήφια της ΝΔ απάντησε ακόμη στα “βέλη” που δέχτηκε η ΝΔ για μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης λέγοντας ότι και “ η αντιπολίτευση δεν έκανε την αυτοκριτική της για τα έργα” ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν.
Ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να ξαναδεί μπλε την Κρήτη”
Για την περιοδεία του πρωθυπουργού την Τρίτη και την Τετάρτη στην Κρήτη σημείωσε ότι “ξεκινάει τις περιοδείες από την Κρήτη, δίνει αυτό το βάρος, καθώς θέλει να την δει ξανά να είναι μπλε“. ‘Οπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το νησί σε μια πιο μοντέρνα προσέγγιση, χωρίς “παρωχημένες προεκλογικές ομιλίες”, αλλά επιλέγοντας την επαφή με τον κόσμο.
“Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ίσως και να επιδιώκουν τρίτη κάλπη”
Η Αντιγόνη Ανδρεάκη μίλησε ακόμη για τα σενάρια που κυριαρχούν με τους νέους συσχετισμούς δυνάμεων που θα “φέρει” η ενισχυμένη αναλογική και την πιθανότητα να μην προκύψει αυτοδυναμία. Όπως τόνισε “δεν βλέπω την πιθανότητα τρίτης κάλπης παρόλο που τα κόμματα της αντιπολίτευσης την βλέπουν, ενδεχομένως και να την επιδιώκουν .Αλλά η χώρα αυτήν την ώρα δεν θέλει ούτε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, θέλει να επιστρέψει στην κανονικότητα και κυρίως από τη δική μας την πλευρά θέλουμε να έχουμε μια ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να κάνουμε όσα έχουμε δεμσευτεί στις προγραμματικές μας δηλώσεις, το πρόγραμμα το οποίο παρουσιάσαμε στον ελληνικό λαό. Και επιειδή ξέρουμε ότι τα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν δεν ήταν αρκετά για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα που αφορούσε πολλούς και καθημερινούς τομείς της καθημερινότητας των πολιτών. Δείξαμε όμως τις καλές προθέσεις μας και ξέρουμε ότι δεν είναι όλα παραδεισένια. Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή μια ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε όλες τις μεταρρυθμίσεις και στην εκκίνηση ενός προγράμματος που ένα μοναδικό σκοπό έχει: να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα όλων μας και να επιλύσει και σοβαρά ζητήματα και σοβαρές παθογένειες“.
“Δεν μπήκα στην πολιτική για να δω -αν δεν εκλεχθώ- να έχω τίτλους, οφίτσια”
Στο ερώτημα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε περίπτωση που δεν εκλεγεί στο κοινοβούλιο η απάντησή της ήταν “πουθενά. Γιατί εμένα η αρχή μου και τρόπος που κινούμαι όλη αυτή την περίοδο δεν έχει να κάνει ούτε για παζάρια για μια θέση για να αποκατασταθώ στο τέλος, ούτε μπήκα στην πολιτική για να δω ότι αν δεν εκλεχθώ μπορεί να χρησιμοποιηθώ για να έχω τίτλους, οφίτσια, ίσως ακόμα- ακόμα και ισχυρότερες οικονομικές απολαβές. Και θεωρώ ότι αυτό θα έπρεπε να ισχύει για όλους όσους μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπαίνει για να τακτοποιήσεις την οικογένειά του και το σύστημά σου μετά. Μπαίνεις σε μια μάχη για να βοηθήσεις κατ’ αρχήν μια παράταξη την οποία πιστεύεις, σε αντιπροσωπεύει, σε εκπροσωπεί και θέλεις τη δεις να μπορεί να συνεχίσει ένα έργο για το οποίο έχεις πειστεί ότι αφορά στο καλό του κοινωνικού συνόλου. Για να φτιάξεις μια καλύτερη κοινωνία , για να δομήσεις μια καλύτερη πραγματικότητα. Αν μέσα σε όλο αυτό βάλεις “κι εγώ τι θα γίνω μετά;” νομίζω ότι είναι ότι πιο άτιμο ,ελεεινό απέναντι και στον ίδιο σου τον εαυτό γιατί σημαίνει ότι δεν τον σέβεσαι, αλλά και στο εκλογικό σώμα το οποίο σε επέλεξε“.
Διευκρίνισε πάντως πως “αν οι δικές μου οι δυνατότητες, ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, οι δικές μου οι δεξιότητες, τα δικά μου τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ωφέλιμα και μπορούν να δώσουν συνέχεια και ώθηση σε μια ιδέα, σε ένα έργο , σε μια κατάσταση και κριθεί ότι αυτό μπορώ εγώ να το κάνω, ευχαρίστως να το κάνω. Αλλά να λειτουργώ παραγοντικά, να κυνηγώ τον πρωθυπουργό όπου βρεθεί για να βγάλω μαζί μια φωτογραφία, για να πιέζω στελέχη και να λέω “τι θα γίνει τώρα με μένα, τι θα κάνετε με το μέλλον μου” δεν ανήκουν ούτε στον αξιακό μου κώδικα, ούτε στον ηθικό μου κώδικα. Και δεν θα έπρεπε να ανήκουν και σε κανενός τον κώδικα“.
Τέλος απάντησε και στο ερώτημα αν έχει δεχτεί εσωκομματικές “μαχαιριές”.