Για την ένταξη των Αστερουσίων στην UNESCO τοποθετήθηκε η Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη
Ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές αναμένονται από την ένταξη της Οροσειράς των Αστερουσίων στο δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO/MAB επεσήμανε η Θεανώ Βρέντζου –Σκορδαλάκη σε Διεθνές Συνέδριο στο Ηράκλειο
Στην ανάπτυξη αλλά και στην υποβολή της πρότασης για την ένταξη της Οροσειράς Αστερουσίων στο δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO/MAB αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Παραγωγών για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις (AREPO) κα. Θεανώ Βρέντζου -Σκορδαλάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε στο πλαίσιο Διεθνούς Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.
Πρόκειται για τη 2η Συνάντηση της Μεσογειακής Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη που υλοποιείται με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων οργανισμών στον κόσμο , όπως ο ΟΗΕ , η UNESCO και η Ένωση Αραβικών Κρατών καθώς και η Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών και Παραγωγών για τις Γεωγραφικές Ενδείξεις .
Στο Συνέδριο στο οποίο έλαβαν μέρος εκλεκτοί ομιλητές ανάμεσά τους ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO κ. Μιχάλης Σκούλλος ξεκίνησε τις εργασίες του την περασμένη Δευτέρα και ολοκληρώνεται σήμερα .
Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Η 2η Συνάντηση της Μεσογειακής Επιτροπής για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη πραγματοποιείται στα πλαίσια της ένταξης των Αστερουσίων στο πρόγραμμα Άνθρωπος και Βιόσφαιρα της UNESCO , όπου δόθηκε ειδική έμφαση στην εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα Βρέντζου υπογράμμισε την αναγκαιότητα της πρότασης περιγράφοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες του εγχειρήματος. Παράλληλα τόνισε ότι η ήπια ποιοτική ανάπτυξη που απορρέει από την εν λόγω ένταξη θα έρθει να προσθέσει στην ιστορία αυτού του τόπου που άκμασε στο παρελθόν και που μπορεί να διαπρέψει και στο μέλλον.
Όπως σημείωσε η κα Βρέντζου βασικός σκοπός και στόχος αυτής της προσπάθειας είναι τα οφέλη των ανθρώπων που ζουν σε αυτή την περιοχή.