Το περιπετειώδες ταξίδι ενός Βρετανού – Τον λήστεψαν, τον απήγαγαν, αλλά θα διασχίσει τρέχοντας όλη την Αφρική
Έτοιμος να ολοκληρώσει την εξαντλητική πρόκληση να τρέξει κατά μήκος ολόκληρη την Αφρική είναι ένας Βρετανός.
Ο Ρας Κουκ, ο οποίος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτοαποκαλείται «Hardest Geezer» έχει ξεκινήσει την πρόκληση και τρέχει εδώ και 350 ημέρες και πέρασε τα σύνορα με την Τυνησία το βράδυ της Πέμπτης.
Η διαδρομή στην Αφρική είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ίδιο, δεν είναι η πρώτη του. Στα 22 του, ο Κπυκ έτρεξε από την Ασία στην Αγγλία, ολοκληρώνοντας 71 μαραθώνιους σε 66 ημέρες
Ξεκίνησε το ταξίδι του στο ακρωτήριο Αγκούλιας της Νότιας Αφρικής – το νοτιότερο σημείο της αφρικανικής ηπείρου – τον Απρίλιο του 2023 και ελπίζει να ολοκληρώσει την πρόκληση των 16.000 χιλιομέτρων την Κυριακή αφού πλέον θα έχει διασχίσει 16 χώρες.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα τρέξει σε όλο το μήκος της Αφρικής αν ολοκληρώσει την πρόκληση.
Μετά από έναν χρόνο που έτρεξε 385 μαραθώνιους και αντιμετώπισε κακουχίες όπως ότι τον έκλεψαν και τον απήγαγαν, ο 26χρονος από το δυτικό Σάσεξ έχει φτάσει πλέον στην Τυνησία και ετοιμάζεται για τη γραμμή του τερματισμού έχοντας στο πλευρό του, τους υποστηρικτές του.
Σε όλη του την πορεία ο Κουκ έχει συγκεντρώσει χρήματα για δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα και πρόσφατα είδε μια αύξηση των δωρεών.
Τις τελευταίες επτά ημέρες, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 217.000 λίρες από το συνολικό ποσό των 568.000 λιρών.
Συγκεντρώνει χρήματα για το The Running Charity, το οποίο υποστηρίζει την ψυχική υγεία νέων με σύνθετες ανάγκες ή αστέγων και το Sandblast που εκπαιδεύει τους ανθρώπους για τον πολιτισμό της Σαχάρας.
Ωστόσο, όπως αναφέρει το Sky News, το ταξίδι του δεν ήταν πάντα ομαλό. Όταν βρισκόταν στην Αγκόλα, ο ίδιος και η ομάδα του έπεσαν θύματα ληστείας από ένοπλους. Τους έκλεψαν κάμερες, τηλέφωνα και διαβατήρια.
Στη συνέχεια, τον Αύγουστο, ο Κουκ εξαφανίστηκε. Χωρίστηκε από τους υποστηρικτές του για μέρες στη ζούγκλα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Τελικά κατάφεραν να τον απελευθερώσουν πληρώνοντας χωρικούς που ήταν οπλισμένοι με ματσέτες.
Το πιο δύσκολο σημείο ήταν τον Ιανουάριο, όταν στράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να τον βοηθήσουν να βγάλει βίζα για να περάσει τα σύνορα από τη Μαυριτανία στην Αλγερία.
Τότε, είπε ότι η πρόκλησή του θα μπορούσε να τελειώσει αν δεν έβγαζε βίζα, καθώς δεν υπήρχε «άλλος τρόπος» για να φτάσει στο βόρειο άκρο της Αφρικής.
«Όλα κρέμονται από μια κλωστή, για να είμαι ειλικρινής», έγραψε.
Μετά από την τεράστια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η πρεσβεία της Αλγερίας δήλωσε ότι θα του «χορηγούσε επί τόπου» βίζα ευγενικής παραχώρησης, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να περάσει τα σύνορα.
Παρόλο που η διαδρομή στην Αφρική είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ίδιο, δεν είναι η πρώτη του. Στα 22 του, ο Κπυκ έτρεξε από την Ασία στην Αγγλία, ολοκληρώνοντας 71 μαραθώνιους σε 66 ημέρες.
Είχε τρέξει μόνο τον Μαραθώνιο του Μπράιτον πριν αποφασίσει να τρέξει από την Ασία στην Αγγλία. IN