«Ρολόι του θανάτου» υπολογίζει πότε θα πεθάνουμε – Η μακάβρια εφαρμογή

Δημοσιεύτηκε στις 03/12/2024 13:52

«Ρολόι του θανάτου» υπολογίζει πότε θα πεθάνουμε – Η μακάβρια εφαρμογή

Ένα ρολόι… θανάτου με τεχνητή νοημοσύνη υπόσχεται να προβλέψει την ακριβή ημέρα που θα πεθάνετε, με ακρίβεια δευτερολέπτου.

Θα το τολμούσατε;

Πώς δουλεύει το ρολόι θανάτου

Η εφαρμογή Death Clock, που είναι διαθέσιμη για κατέβασμα στα καταστήματα Google και Apple, αναλύει τις επιλογές ζωής που κάνουν τακτικά οι χρήστες, τις προηγούμενες συνήθειές τους, τις συνθήκες υγείας και το οικογενειακό ιστορικό ασθενειών για να προσδιορίσει με «ακρίβεια» πότε θα πεθάνουν.

Οι χρήστες καλούνται να εισάγουν μια σειρά από δείκτες υγείας, όπως τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα τους, καθώς και το πρόγραμμα γυμναστικής τους, την κατανάλωση νερού, την ψυχική τους υγεία και την τρέχουσα κατάσταση των προσωπικών σχέσεών τους.

Η εφαρμογή στηρίζεται σε δεδομένα από 1.200 διεθνείς μελέτες για το προσδόκιμο ζωής που εξέτασαν 53 εκατομμύρια συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πρώτα απαντάτε στις συνηθισμένες ερωτήσεις για την υγεία. Η εφαρμογή Death Clock ρωτάει για τις ηλικίες των βιολογικών παππούδων και γιαγιάδων σας, για το πόσο συχνά περνάτε χρόνο με φίλους και οικογένεια και για το πόσο αρνητικά επηρεάζει την ψυχική σας υγεία η καθημερινότητά σας;

Ο μόνος τρόπος για να λάβετε ένα ακριβές αποτέλεσμα είναι να απαντήσετε σε κάθε ερώτηση όσο το δυνατόν πιο ειλικρινά και στη συνέχεια να περιμένετε με κομμένη την ανάσα καθώς μια κάρτα με την εικόνα του Χάρου εμφανίζεται στην οθόνη για να σας ανακοινώσει τη θανατική σας καταδίκη.

Τι λένε όσοι δοκίμασαν την εφαρμογή

Δεν ήταν όλοι ενθουσιασμένοι με την εφαρμογή Death Clock, με ένα άτομο να παραπονιέται για την ανταπόκριση που έλαβε.

«Ακριβώς αυτό που χρειαζόμουν-μια εφαρμογή που να μου λέει ότι τα αργά το βράδυ που τρέχω για τάκος με σκοτώνουν σιγά σιγά» παραπονέθηκε ένα άτομο στο Χ, αν και δεν διευκρίνισε πόσα χρόνια του δόθηκαν.

«Ξεχάστε τις ομιλίες παρακίνησης, έχω το AI Death Clock που μετράει αντίστροφα τις θερμίδες και τη ζωή μου», πρόσθεσε.

«Παρά το γεγονός ότι πηγαίνω σε τρία μαθήματα γιόγκα και κάνω έως και 150 λεπτά καρδιοαναπνευστικής άσκησης κάθε εβδομάδα, η εφαρμογή Death Clock είπε ότι θα μπορούσα να ζήσω τρία χρόνια περισσότερο αν ενσωματώσω την άρση βαρών και αυξήσω την καρδιοαναπνευστική μου άσκηση και την πρόσληψη νερού» αναφέρει ένα ακόμη χρήστης.

© Πηγή: In.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook