Πυρά Κάμερον στον Ρώσο πρόεδρο – «Αισθάνομαι σαν να είμαι υπουργός το 1930 με τον Πούτιν σε ρόλο Χίτλερ»

Δημοσιεύτηκε στις 18/01/2024 15:00

Πυρά Κάμερον στον Ρώσο πρόεδρο – «Αισθάνομαι σαν να είμαι υπουργός το 1930 με τον Πούτιν σε ρόλο Χίτλερ»

Σε συνέντευξη του, ο Ντέιβιντ Κάμερον αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας ανέφερε ότι «Αισθάνομαι σαν τη δεκαετία του 1930 ξανά, αλλά με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν να παίζει τον ρόλο του Χίτλερ».

Μιλώντας στο Politico ο Κάμερον ανέφερε «Αυτή είναι η πρόκληση για τη γενιά μας». Πρόσθεσε δε «Είναι σαν να είμαστε υπουργοί ή ηγέτης στην Ευρώπη τη δεκαετία του 1930, δεν πρέπει να κατευνάζουμε τον Πούτιν. Πρέπει να αντισταθούμε στο κακό που αντιπροσωπεύει η εισβολή του».

«Πρέπει να δείξουμε ότι ο Πούτιν δεν κερδίζει»

Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου έρχονται καθώς η Δύση προσπαθεί να κρατήσει την Ουκρανία εφοδιασμένη με όπλα υψηλής τεχνολογίας για να αποκρούσει την ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας, ενώ προετοιμάζεται για την πιθανή επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Τέλος, ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας και πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι «Ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να δείξουμε κατά τη διάρκεια αυτού του έτους ότι ο Πούτιν δεν κερδίζει».

Οι λόγοι που η Βρετανία δεν ζητά κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Σχετικά με τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Μέση Ανατολή, ο Κάμερον υπερασπίστηκε την άρνηση της Βρετανίας να ζητήσει άμεση κατάπαυση του πυρός.

«Νομίζω ότι αυτό δεν θα είχε λειτουργήσει, διότι δεν μπορείτε να ζητήσετε από τους Ισραηλινούς μια βιώσιμη λύση, μία λύση δύο κρατών, με τους ανθρώπους που διέπραξαν τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου να διοικούν τη Γάζα και να εκτοξεύουν ρουκέτες στη χώρα τους», ανέφερε.

Ο Κάμερον δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι αισθάνεται «βαθιά συγκινημένος» από τον πόνο και στις δύο πλευρές της σύγκρουσης, πρόσθεσε όμως παράλληλα ότι ως «πολύ πρακτικός άνθρωπος θέλω να ξέρω πώς μπορούμε να δώσουμε τέλος σε αυτό».

Ο Κάμερον άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικών αεροπορικών επιδρομών κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν ανταρτών Χούθι στην Υεμένη. Την περασμένη εβδομάδα συμμαχικός συνασπισμός ΗΠΑ – Βρετανίας προέβη σε εκτεταμένα αντίποινα, για τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, με βομβαρδισμούς.


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook