Πέθανε από εγκαύματα ο δολοφόνος της μαραθωνοδρόμου Τσεπτεγκέι που της έβαλε φωτιά στην Ουγκάντα

Δημοσιεύτηκε στις 10/09/2024 22:35

Πέθανε από εγκαύματα ο δολοφόνος της μαραθωνοδρόμου Τσεπτεγκέι που της έβαλε φωτιά στην Ουγκάντα

Την είχε λούσει με βενζίνη και της έβαλε φωτιά κατά τη διάρκεια ενός καυγά με αφορμή ένα οικόπεδο – Είχε χτυπήσει και την κόρη της αθλήτριας που πήγε να την προστατέψει

Πέθανε ο πρώην σύντροφος της Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι από την Ουγκάντα νικημένος από τα τραύματα που υπέστη κατά τη μοιραία επίθεση εναντίον της αθλήτριας.

Η 33χρονη υπέστη πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων την περασμένη εβδομάδα και άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο στην Κένυα, λίγες ημέρες αφότου υπέστη εγκαύματα 80% όταν ο πρώην φίλος της Ντίκσον Εντιέμα της έριξε βενζίνη και της έβαλε φωτιά εν μέσω ενός καυγά.

Ο Εντιέμα υπέστη επίσης σημαντικά εγκαύματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ίδιο νοσοκομείο, όπου η αστυνομία της Κένυας δήλωσε ότι θα κρατηθεί μόλις αναρρώσει αρκετά από τα τραύματά του. Ωστόσο, αξιωματούχοι του Moi Teaching and Referral Hospital επιβεβαίωσαν σήμερα το πρωί ότι και ο Εντιέμα υπέκυψε στα τραύματά του αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με την κενυατική εφημερίδα The Star.

Η Ολυμπιονίκης μαραθωνοδρόμος με τον πρώην φίλο της Dickson Ndiema (δεξιά), ο οποίος φέρεται να την περιέλουσε με βενζίνη και να την πυρπόλησε

Ο πατέρας της αθλήτριας, Τζόζεφ Τσεπτέγκεϊ είχε δηλώσει μετά την δολοφονία της κόρης του ότι η ίδια και ο πρώην σύντροφός της τσακώνονταν για μια υπόθεση που αφορούσε τη γη της στο Εντέμπες, λίγο πριν από τη φρικτή επίθεση.

Ενώ, ο Τζόζεφ Τσεπτέγκεϊ είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους πριν από την είδηση του θανάτου του Εντιέμα ότι ελπίζει ότι ο άνθρωπος που σκότωσε την κόρη του να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι ανησυχεί που δεν είχε ήδη συλληφθεί ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο. «Όπως έχουν τα πράγματα, ο εγκληματίας που έβλαψε την κόρη μου είναι δολοφόνος και δεν έχω δει ακόμη τι κάνουν οι αξιωματούχοι ασφαλείας», είπε.

Η Τσεπτεγκέι, που ήταν μόλις 33 ετών, υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 80% του σώματός της μετά την επίθεση. Μεταφέρθηκε άμεσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Moi Teaching and Referral στο Eldoret της Κένυας, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να τη σταθεροποιήσουν.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες ο διευθυντής του νοσοκομείου, Dr. Owen Menach, επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η αθλήτρια δεν κατάφερε να επιβιώσει. «Δυστυχώς, την χάσαμε», δήλωσε συγκλονισμένος ο ιατρός, αφήνοντας σε θλίψη την οικογένεια και τους οικείους της αθλήτριας.

Μάρτυρας της φρικιαστικής αυτής επίθεσης ήταν μία από τις κόρες της Τσεπτεγκέι, η οποία περιέγραψε στην εφημερίδα The Standard της Κένυας ότι ο δράστης την κλώτσησε ενώ προσπαθούσε να σώσει τη μητέρα της. Η σκηνή αυτή υπογραμμίζει τη βία και τη σκληρότητα της πράξης που συγκλόνισε την κοινότητα.

Πώς έγινε το έγκλημα

Η επίθεση σημειώθηκε στο σπίτι της Τσεπτεγκέι στη δυτική Κένυα, στην κομητεία Trans Nzoia, κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα. Η αθλήτρια είχε πρόσφατα μετακομίσει εκεί για να βρίσκεται κοντά σε καλύτερες προπονητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι ο πρώην σύντροφός της αγόρασε βενζίνη, την περιέλουσε και την πυρπόλησε κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης που είχαν.

Ο δράστης της επίθεσης και πρώην φίλος της μαραθωνοδρόμου, Dickson Ndiema

Μαραθωνοδρόμος και καριέρα στις ένοπλες δυνάμεις

Η Τσεπτέγκεϊ γεννήθηκε στην Κένυα, κοντά στα σύνορα με την Ουγκάντα, αλλά επέλεξε να εκπροσωπήσει την Ουγκάντα, καθώς η αθλητική της καριέρα άρχισε να επιταχύνεται.

Πρώην λοχίας στις Λαϊκές Δυνάμεις Άμυνας της Ουγκάντα, η ίδια έδειξε ταλέντο στο τρέξιμο αντοχής και αποφάσισε να αγωνιστεί στο μαραθώνιο και σε άλλα αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων στο υψηλότερο επίπεδο.

Το 2022, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον ορεινό αγώνα ανάβασης και κατάβασης στο εναρκτήριο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορεινού Τρεξίματος και Τρέξιμο Μονοπατιών στην Ταϊλάνδη.

Η Cheptegei κέρδισε επίσης τον μαραθώνιο της Πάντοβα στην Ιταλία νωρίτερα την ίδια χρονιά, πριν τερματίσει δεύτερη στον μαραθώνιο του Άμπου Ντάμπι σε 2 ώρες 22 λεπτά και 47 δευτερόλεπτα – ο δεύτερος ταχύτερος χρόνος από γυναίκα από την Ουγκάντα.

Πηγή:protothema.gr


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook