Λονδίνο: Έμεινε άστεγος και «ζει το όνειρό του» δίπλα στον Τάμεση
Ένας άνδρας που έμεινε άστεγος στο Λονδίνο ξόδεψε μόλις 300 λίρες για να χτίσει το καλυβάκι του, κάτω από πέρασμα γέφυρας στον ποταμό Τάμεση.
Ο Σαχού Αμίνι, 43 ετών, με καταγωγή από το Ιράν «ζει το όνειρό του» όπως λέει, αφού έστησε ένα υπόστεγο κάτω από τη γέφυρα Battersea, δίπλα στον ποταμό που διατρέχει την πρωτεύουσα, όπου απολαμβάνει την υπέροχη θέα αλλά και την προσοχή των περαστικών που βρίσκουν γουστόζικο το κατάλυμά του.
Ο Σαχού έφτιαξε το καλύβι του σε πανάκριβη γειτονιά του Τσέλσι – Ζω το όνειρό μου, λέει
Οι γείτονές του στην παραπλήσια οδό Cheyne Walk του Τσέλσι έχουν πληρώσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια λίρες για τα διαμερίσματά τους, για την ίδια ή όχι και τόσο καλή θέα.
Όπως λέει στη Standard, ενόσω μαγειρεύει το μεσογειακό πρωινό του σε μια σόμπα υγραερίου, «ζω το όνειρό μου να είμαι δίπλα στο νερό. Η θέα είναι υπέροχη και νιώθω τυχερός που έχω αυτό το μέρος».
Εκατομμυριούχοι γείτονες
Ανάμεσα στους πλούσιους και διάσημους που ζουν κοντά στο σημείο που έφτιαξε την καλύβα του ο Σαχού είναι ο τραγουδιστής των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, και ο rocker Μπράιαν Άνταμς.
Ο Σαχού Αμίνι εργαζόταν κάποτε ως κούριερ και ζούσε σε δικό του διαμέρισμα, αλλά εκδιώχθηκε για καθυστέρηση ενοικίου τον Μάρτιο του 2023, όταν ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα τον άφησε ανίκανο να εργάζεται στην παλιά του δουλειά και να βγάζει τα προς το ζην.
Το κρύο, η υγρασία και ο θόρυβος είναι μεγάλο πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά ο Σαχού δηλώνει ευγνώμων για το καταφύγιό του
Τίποτα δεν είναι τέλειο
Η κύρια δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Σαχού είναι το κρύο και η υγρασία, ελλείψει οποιασδήποτε μόνωσης στο παράπηγμα, αλλά και η φασαρία από τα αυτοκίνητα που διασχίζουν τη γέφυρα.
«Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα και μπορεί να μην είμαι τέλεια, αλλά είμαι ευγνώμων για το μικρό μου καταφύγιο στον Τάμεση» λέει παρ’ όλα αυτά.
«Η δημοτική αρχή δεν με δυσκόλεψε όσο έχτιζα το σπίτι», λέει ο ίδιος. Το έφτιαξα μόνος μου και είμαι περήφανος γι’ αυτό που δημιούργησα».
Μπάνιο κάνει στο τοπικό γυμναστήριο και έχει οργανώσει τον λιλιπούτειο χώρο διαβίωσής του, ώστε να μπορεί να ζήσει εκεί μακροπρόθεσμα παρά τους περιορισμούς.
«Φυσικά θα ήθελα μια πιο στιβαρή κατασκευή στο ποτάμι, αλλά το κόστος θα ήταν μεγάλο. Προς το παρόν είμαι χαρούμενος εδώ. Οι ντόπιοι είναι πολύ γενναιόδωροι και φιλικοί. Κάποιοι μου φέρνουν καφέ ή μου προφέρουν χρήματα».