«Είναι βασανιστήριο» – Γιατρός έχασε την επιμέλεια της κόρης της λόγω κοροναϊού
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία σε ολόκληρο τον πλανήτη αποτελούν τους ήρωες που στέκονται ακούραστοι, εδώ και πολλούς μήνες, στη μάχη απέναντι στον κοροναϊό, ο οποίος σαρώνει τον πλανήτη με 1,9 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 118 χιλιάδες θανάτους.
Μπορεί στις περισσότερες χώρες του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, να έχουν βγει οι πολίτες στα μπαλκόνια μας για να τους χειροκροτήσουν, ωστόσο τα πράγματα για εκείνους μόνο ρόδινα δεν είναι.
Τρανό παράδειγμα των συνεπειών -που δεν μπορεί κανείς εξ αρχής και που- που επιφέρει ο φονικός ιός αποτελεί μια γιατρός στις ΗΠΑ, η οποία εκτός από την καθημερινό Γολγοθά που θα πρέπει να αντιμετωπίζει στο νοσοκομείο που εργάζεται, σε μια χώρα που αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, έχει πλέον να «πολεμήσει» και την απουσία της κόρης της.
Αυτό διότι, σύμφωνα με το CNN η εν λόγω γιατρός από τη Φλόριντα έχασε την επιμέλεια της 4χρονης κόρης της λόγω φόβων για έκθεση του παιδιού στον κοροναϊό.
Το σκληρό δίλημμα
Μιλώντας στο CNN η ίδια τόνισε πως, ενώ έχει βρεθεί αρνητική στον φονικό ιό, αντιμετωπίζει ένα «σκληρό» δίλημμα: να διαλέξει μεταξύ της εργασίας στην εντατική του νοσοκομείου και του παιδιού της.
Σύμφωνα την ίδια ο πρώην σύζυγός της κατέθεσε αίτηση για την αποκλειστική επιμέλεια της κόρης τους «λόγω της σημαντικά αυξημένης έκθεσης της μητέρας στον κοροναϊό». Ο δικαστής έδωσε την σχετική έγκριση λέγοντας πως ήταν «προς το καλύτερο συμφέρον του παιδιού» λόγω της επέκτασης της πανδημίας στην Φλόριντα.
«Είναι βασανιστήριο»
«Είναι άδικο και σκληρό να μου ζητούν να επιλέξω μεταξύ του παιδιού μου και του όρκου που έδωσα ως γιατρός» είπε η Τερέζα Γκριν.
«Δεν θα εγκαταλείψω την ομάδα μου στη δουλειά ή τους ασθενείς μου, που όλο και περισσότεροι, περιμένουν από εμένα να τους σώσω τη ζωή. Αλλά αυτό είναι βασανιστήριο» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα, δε, με την ίδια η απόφαση αυτή αποτελεί διάκριση προς το πρόσωπο της, ως χωρισμένη μητέρα.
«Αν ήμουν παντρεμένη θα μπορούσα να γυρίσω σπίτι, όπου θα βρισκόταν το παιδί μου, κανένας δεν θα μπορούσε να μου το απαγορεύσει» κατέληξε.