Αποκαλυπτικά τα email των Ζούκερμπεργκ, Μασκ και Μπέζος – Μήπως εργασιακά δεν είναι όλα όπως δείχνουν;

Δημοσιεύτηκε στις 26/10/2024 21:55

Αποκαλυπτικά τα email των Ζούκερμπεργκ, Μασκ και Μπέζος – Μήπως εργασιακά δεν είναι όλα όπως δείχνουν;

Σε κανέναν δεν είναι άγνωστα τα ονόματα Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης επιτυχίας τους στο χώρο της τεχνολογίας. Μερικά, όμως, από τα email που έχουν σταλεί σε εργαζόμενους των εταιρειών, ξεκαθαρίζουν κάπως το «τοπίο» για όσα συμβαίνουν εκεί και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν γνωρίζουμε πραγματικά τι ισχύει από όσα ακούγονται.

Έλον Μασκ και υπερωρίες

Ο Έλον Μασκ μπορεί να παρουσιάζεται ως ένας πρωτοπόρος εργοδότης, ωστόσο δείχνει μεγάλη αγάπη στην παρουσία των εργαζόμενών του στο γραφείο. Μετά την άρση των μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19, το καλοκαίρι του 2022, με email του σε όλους τους υπαλλήλους αναφέρει τα εξής: «Όποιος θέλει να κάνει εξ αποστάσεως εργασία πρέπει να συμπληρώνει στο γραφείο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 48 ώρες την εβδομάδα αλλιώς θα φύγει από την Tesla. Αυτό είναι το ελάχιστο που ζητούμε και από τους εργοστασιακούς εργάτες».

Ο Μασκ συνεχίζει γράφοντας ότι ο τόπος εργασίας του υπαλλήλου είναι το γραφείο του και όχι ένα τραπέζι καφετέριας όπου μπορεί παράλληλα με τη δουλειά του να κάνει και άλλα πράγματα.

Η περίπτωση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Παρόμοιες συμπεριφορές επέδειξε και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Ο CEO της Meta εμφανίζεται σ’ ένα δικό του email το 2016 να απειλεί εργαζόμενους ανοιχτά. «Θα σας βρούμε ούτως ή άλλως», γράφει για όσους σκεφτούν, έστω, να διαρρεύσουν στοιχεία που αφορούν οτιδήποτε στην εταιρεία, ακόμα και χαμηλού επιπέδου μίτινγκ. «Αν δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε, απλώς φύγετε. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις», κατέληγε ο Ζούκερμπεργκ.

Ο Τζεφ Μπέζος και τα μηνύματα δυσαρέσκειας

Ο Τζεφ Μπέζος έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τους ανώτερους υπαλλήλους του για τεμπελιά, επειδή όταν έκαναν forward ένα μήνυμα δυσαρέσκειας από πελάτη της Amazon, όταν δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι εννοούσε, έβαζαν απλά ένα ερωτηματικό. Κατά τη γνώμη του, θα έπρεπε σε κάθε τέτοια περίπτωση να γράφουν ότι δεν καταλαβαίνουν και να ρωτάνε τον υφιστάμενό τους αν «μπορεί να ρίξει μια ματιά».  IN


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook