Τα μήλα Kiku με βάση τις μετρήσεις είναι τα πιο γλυκά μήλα της αγοράς, με κατά μέσο όρο πάνω από 15,5 βαθμούς σακχάρων, όταν ένα κόκκινο μήλο ποικιλίας REDCHIEF έχει κατά μέσο όρο 13.
Το αποτέλεσμα αυτό εκτός του ότι είναι χαρακτηριστικό της ποικιλίας, ενισχύθηκε μετά από χρόνια έρευνας και πειραματισμού, που έφερε στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό το μήλο KIKU: εκκεντρικά ριγωτό, ιδιαίτερα γλυκό και ζουμερό, με τραγανή σάρκα.
Είναι σίγουρα το διαφορετικό brand στον χώρο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, που διαθέτει σταθερά ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά γεύσης, από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάρτιο.