Ποιός θέλει να τον προσλάβει δισεκατομμυριούχος; – Τα τρία προσόντα

Δημοσιεύτηκε στις 09/10/2024 18:53

Ποιός θέλει να τον προσλάβει δισεκατομμυριούχος; – Τα τρία προσόντα

Ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος Τζέι Τσάουντρι είναι επιχειρηματίας στον τομέα της τεχνολογίας, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας ασφάλειας cloud Zscaler.

Όταν αναζητά να προσλάβει έναν νέο υπάλληλο για μία από τις πέντε εταιρείες που έχει ιδρύσει , είτε πρόκειται για υψηλόβαθμη θέση, είτε για θέση πρακτικής, δίνει προτεραιότητα σε τρεις συγκεκριμένες αρετές, απ’ ότι ανέφερε στο CNBC.

Ποιές είναι αυτές οι αρετές;

Χωρίς πάθος δεν πας πουθενά

Η νούμερο 1 προϋπόθεση που αναζητά ο Τσάουντρι είναι το πάθος, λέει.

«Όταν οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι και έχουν πείσμα, αυτόματα εργάζονται σκληρά», λέει. Έχουν αυτό το κίνητρο για να συνεχίσουν να πιέζουν και να λύνουν προβλήματα.

Όταν οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι και έχουν πείσμα, αυτόματα εργάζονται σκληρά

Επιπλέον, προσθέτει, «η δουλειά δεν είναι πλέον δουλειά. Την απολαμβάνουν και τα αποτελέσματα καταλήγουν να είναι έντονα».

Όταν πρόκειται για προσλήψεις, ο δισεκατομμυριούχος Τσάουντρι το αναζητά αυτό λαμβάνοντας υπόψη τον ενθουσιασμό των ανθρώπων. Οι παθιασμένοι άνθρωποι έχουν κάνει την «μελέτη τους καλύτερα» πριν από τη συνέντευξη, λέει. Επίσης, «κάνουν καλύτερες ερωτήσεις». Είναι πρόθυμοι να μάθουν και να βρουν τη θέση τους στην εταιρεία.

Συνεχής μάθηση

Η δεύτερη πιο σημαντική ιδιότητα είναι η περιέργεια και η προθυμία για μάθηση.

Στον σημερινό κόσμο, τα πάντα αλλάζουν ραγδαία

«Στον σημερινό κόσμο, τα πάντα αλλάζουν ραγδαία», λέει ο Τσάουντρι, προσθέτοντας ότι «ο τρόπος που εργάζεσαι, το πώς εργάζεσαι, το πού εργάζεσαι – όλα αυτά αλλάζουν». Τα άτομα με φυσική περιέργεια μπορούν να μάθουν γρήγορα τους νέους τρόπους εργασίας και να είναι ενημερωμένα για το πώς να πετύχουν στη δουλειά τους.

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν την εταιρεία να προχωρήσει με τη χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων.

Για να διασφαλίσει ότι ένας υποψήφιος διαθέτει αυτή την ιδιότητα, ο Τσάουντρι μπορεί να του δώσει μια άσκηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της συνέντευξης. «Πηγαίνουν, κάνουν κάποια έρευνα, επιστρέφουν και παρουσιάζουν», λέει. Κρίνοντας από την απάντησή τους, μπορεί να δει τι έπιασαν.

 Προσαρμοστικότητα του «Χαμαιλέοντα»

Το τελευταίο πράγμα που αναζητά πάντα ο Τσάουντρι ως επιτυχημένος δισεκατομμυριούχος είναι η προσαρμοστικότητα.

«Όταν προσλαμβάνω ανθρώπους από άλλες εταιρείες», λέει ο Τσάουντρι, «τους λέω, ό,τι ίσχυε για εσάς στην προηγούμενη εταιρεία σας, πιθανότατα τα μισά από αυτά θα λειτουργήσουν και εδώ. Τα άλλα μισά όχι, επειδή πρόκειται για ένα διαφορετικό περιβάλλον». Γι’ αυτό έχει σημασία η προσαρμοστικότητα – κάθε εταιρεία έχει τις δικές της διαδικασίες και τα δικά της εργαλεία. Ο Τσάουντρι θέλει ευέλικτους υπαλλήλους που μπορούν να απορροφήσουν νέες πληροφορίες και να εργαστούν οπουδήποτε.

Ό,τι ίσχυε για εσάς στην προηγούμενη δουλειά σας, πιθανότατα τα μισά από αυτά θα λειτουργήσουν και εδώ

Για να δει αν οι συνεντευξιαζόμενοι του είναι προσαρμόσιμοι, ο Τσάουντρι κάνει ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. «Περιγράψτε μου μια κατάσταση ή ένα πρότζεκτ όπου τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά», λέει ως παράδειγμα. «Πώς σκεφτήκατε μέσα από τη διαδικασία να πείτε, «αυτό το πράγμα δεν λειτουργεί, πρέπει να το εγκαταλείψω»». Στη συνέχεια ρωτάει ποιες αλλαγές έκαναν για να βρουν την λύση στη συνέχεια.

Τα έχετε όλα αυτά; Συγχαρητήρια, πήρατε τη δουλειά!

© Πηγή: In.gr