«Να φοράτε ζιβάγκο σαν τον Μακρόν» προτρέπει η κυβερνήτης του Τόκιο ως λύση στην ενεργειακή κρίση
Η κυβερνήτης του Τόκιο προέτρεψε τους κατοίκους της πόλης να φορούν ζιβάγκο αυτό το χειμώνα για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Η Γιουρίκο Κόικε δήλωσε ότι τα ζιβάγκο μπορούν να αποτελέσουν ένα εργαλείο που θα βοηθήσει στη μείωση των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας.
Οι εργαζόμενοι στο δημαρχείο θα πρέπει να δώσουν το παράδειγμα υιοθετώντας αυτή την ένδυση.
Διαβάστε επίσης: «Εξοικονομώ – Επιχειρώ»: 200 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση επιχειρήσεων
Η ιαπωνική πρωτεύουσα έχει θέσει κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας αυτόν τον χειμώνα, μέσω επισφαλούς προσφοράς και αυξανόμενων τιμών. Αξιωματούχοι σε συναντήσεις για το θέμα έχουν δει όλους να φορούν ζιβάγκο.
Σύμφωνα με το BBC, η κ.. Κόικε δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να εμπνευστούν από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είναι γνωστό ότι του αρέσει το ζιβάγκο, όταν ρωτήθηκε αν το πουλόβερ είναι κατάλληλο για τον χώρο εργασίας.
«Είναι ζεστά και η συνολική κατανάλωση ενέργειας μειώνεται, οπότε μπορούμε να το συνδέσουμε με τη μείωση των εκπομπών CO2» είπε. «Ακόμη και στην Ευρώπη, ο πρόεδρος Μακρόν της Γαλλίας πρωτοστατεί στο να τα φοράει» τόνισε, προσθέτοντας ότι τα πουλόβερ είναι «πραγματικά ζεστά».
Η αγάπη του Μακρόν
Δεν είναι σαφές αν ο κ. Μακρόν φοράει ζιβάγκο λόγω της ενεργειακής κρίσης ή ως δήλωση μόδας, αλλά η αγάπη του για το πουλόβερ αποτελεί αντικείμενο συζήτησης εδώ και αρκετό καιρό. Το 2019, το Vanity Fair δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Τι προσπαθεί να πει το ζιβάγκο του Εμανουέλ Μακρόν;».
Ωστόσο, η κ. Koike προανήγγειλε το ζιβάγκο ως «ένα από τα εργαλεία για να ξεπεραστεί (η ενεργειακή κρίση του χειμώνα), ενώ παράλληλα είναι εφευρετικό».
«Θα ήθελα να μοιραστώ τη συμπάθεια για τη δύσκολη ενεργειακή κατάσταση αυτό το χειμώνα, ενώ έχω το περιθώριο να συζητήσω για διασκεδαστικά ζητήματα μέσω της μόδας», πρόσθεσε.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε από τους ανθρώπους να σβήνουν τα περιττά φώτα, να φορούν ζεστά ρούχα σε εσωτερικούς χώρους και να χαμηλώνουν τη θερμοκρασία θέρμανσης μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου και 31ης Μαρτίου.