Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Standard & Poor’s σε ΒΒ- από Β+
Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.Ο S&P αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε ΒΒ- από Β+ Η προοπτική του αξιόχρεου είναι θετική..
Κ.Μητσοτάκης: Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor’s αποδεικνύει ότι η οικονομία μας γίνεται ολοένα ισχυρότερη
«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor’s αποδεικνύει ότι η οικονομία μας γίνεται ολοένα ισχυρότερη. Η μεταρρυθμιστική μας ατζέντα αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας. Και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο twitter.
Greece’s sovereign debt rating upgrade by Standard & Poor’s proves that our economy is growing ever stronger. Our reform agenda aims to attract investment, create jobs, accelerate growth and further restore trust in our economy. And we are fully committed to it.
— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 25, 2019
Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα
«Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα. Αυτή η θετική εξέλιξη δείχνει ότι η οικονομία της χώρας κάνει ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της στην πλήρη κανονικότητα. Αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταθερής διακυβέρνησης και της υλοποίησης ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου.
Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται συστηµατικά, ώστε η χώρα, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις. Αναβαθμίσεις που θα έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία. Προχωρούμε, με σχέδιο και σταθερό βηματισμό, για τον εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση και η αναπτυξιακή δυναμική της».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ