Ο Δήμος οφείλει να συνεχίσει και η 1866 να γίνει η αφετηρία για να τσακιστεί η αναρχία στην πόλη!

Δημοσιεύτηκε στις 12/06/2024 11:09

Ο Δήμος οφείλει να συνεχίσει και η 1866 να γίνει η αφετηρία για να τσακιστεί η αναρχία στην πόλη!

Η εκκαθάριση της οδού 1866 από κάθε λογής παραβατικές συμπεριφορές καταστηματαρχών στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου είναι βέβαιο ότι συνάντησε ισχυρές αντιστάσεις από τους εμπόρους που δεν ήθελαν με τίποτα να δουν να περιορίζεται η πραμάτεια τους, η οποία διατίθεται προς πώληση για χρόνια εις βάρος όλων των υπολοίπων αλλά και της ασφάλειας  της πόλης.

Ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός το είπε και το έκανε. Αρνήθηκε να ακούσει τις σειρήνες περί δήθεν οικονομικής καταστροφής, η οποία αν υποθέσουμε ότι υφίστατο ,θα προκαλούνταν όχι από την εκκαθάριση των παραβατικών πρακτικών αλλά από καθαυτές τις πρακτικές, τις οποίες για χρόνια ανέχονταν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Η σημερνή δημοτική αρχή ανέλαβε το πολιτικό κόστος έναντι των λίγων και παρανομούντων ,επιλέγοντας ορθά να δει τη μεγάλη εικόνα που αφορά σε όλη την πόλη.

Ωστόσο η πόλη αντιμετωπίζει αντίστοιχα ζητήματα σε αρκετά σημεία, στα οποία όλοι κάνουν τη δουλειά τους εξυπηρετώντας το επιχειρηματικό τους συμφέρον αλλά εις βάρος όλων των υπολοίπων. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα; H πλατεία 18 Άγγλων και το καθεστώς ζούγκλας που έχουν εδραιώσει οι επαγγελματικές συντεχνίες στη περιοχή με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται μια ολόκληρη πόλη από το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Αντίστοιχες συντεχνίες επιχειρηματιών έχουν καταστήσει την κεντρική οδική αρτηρία της Λεωφόρου Ικάρου στη Ν. Αλικαρνασσό, απροσπέλαστη, στο δε κόμβο Γιοφύρου 12 επιχειρήσεις εμπορίας τροφίμων, καφέ και εστίασης κάνουν δουλειές εις βάρος μιας ολόκληρης πόλης. Ακόμη και στη παραλιακή λεωφόρο από το ύψος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ως και τον Καράβολα επικρατεί πλήρης αναρχία με αποτέλεσμα για λίγα μέτρα παράνομης στάθμευσης να προκαλείται καθημερινά κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ενώ η 62 Μαρτύρων είναι μια κατηγορία μόνη της.

Προφανώς και το καθεστώς αναρχίας με το οποίο καμία από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν στάθηκε ικανή να συγκρουστεί έχει εδραιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και έτσι χρειάζεται πολύ προσπάθεια και κόπος για να ανατραπεί .Η μάχη κατά της αναρχίας που εγκλωβίζει την πόλη δεν είναι υπόθεση ενός. Ο Δήμος Ηρακλείου δείχνει προς το παρόν να είναι μόνος ενώ η αναρχία αφορά και άλλους φορείς και υπηρεσίες. Λιμεναρχείο, Αστυνομική Διεύθυνση και Τροχαία οφείλουν επιτέλους να δηλώσουν παρούσες .

Σε κάθε περίπτωση η 1866 έδειξε ότι αυτή η δημοτική αρχή έχει τη βούληση, αρκεί να έχει και συνέχεια. Οι υπόλοιπες υπηρεσίες έχουν την βούληση;


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook