Η αδιαφορία σας είναι φονική-“Αφήστε” μας να σκοτωνόμαστε με την ησυχία μας!!

Δημοσιεύτηκε στις 17/08/2024 11:59

Η αδιαφορία σας είναι φονική-“Αφήστε” μας να σκοτωνόμαστε με την ησυχία μας!!

Από την μια τραγωδία στην άλλη, στην άσφαλτο πάμε  εδώ στην Κρήτη κι είναι πλέον αδύνατο να ελέγχουμε τους ρυθμούς με τους οποίους καταγράφονται τα τροχαία στο επαρχιακό και στο υποτιθέμενο εθνικό δίκτυο.

Μέρα δεν περνά να μην έχουμε μια ζωή χαμένη ή πολλές ζωές να διακινδυνεύουν με οποιαδήποτε μετακίνηση τους από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία κι απ΄ το βορά μέχρι το νότο των περιφερειακών ενοτήτων, με τα άθλια οδικά δίκτυα μας.

Εδώ θα προσθέσουμε και τους αριθμούς που δυστυχώς μας υπενθυμίζουν πως ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είμαστε πάρα πολλοί και δεν χωράμε πλέον στους δρόμους με κάθε λογής οχήματα να τρέχουν ανεξέλεγκτα και με οδηγούς που έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου με ή χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με την απογραφή του 2021, η Περιφέρεια Κρήτης, είχε πληθυσμό 617.360 κατοίκους, ο οποίος υπερτριπλασιάζεται το καλοκαίρι με τους τουρίστες και «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα».

Από την άλλη οι πολιτικοί συνεχώς μας μιλούν κάθε εκλογική περίοδο για την κατασκευή του νέου Βόρειου Οδικού Αξονα, κάθετων σύγχρονων δρόμων που θα μας οδηγούν με ασφάλεια στον προορισμό μας και αυτές οι εξαγγελίες ξεχνιούνται την επόμενη κιόλας μέρα μετά τις εκλογές ή αποσπασματικά κάποιοι σκάβουν κάτι κάνουν για τις φωτογραφίες που θα «παίξουν» στα ΜΜΕ.

Κι ωστόσο χαροκαμένες οικογένειες θρηνούν για τα χαμένα νιάτα των παιδιών και γενικά των ανθρώπων τους, που στην καλύτερη ηλικία αποχαιρετούν το μάταιο κόσμο και επειδή οι δρόμοι μας δεν είναι σωστά φτιαγμένοι κι επειδή δεν φροντίσαμε να τους δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια, ώστε όταν πάρουν τα διπλώματα οδήγησης να ξέρουν πως έχουν να επιτελέσουν μια αποστολή ξεκινώντας να οδηγούν από το σπίτι για την εργασία ή την διασκέδαση τους και πρέπει να επιστρέψουν σώοι.

Όμως είναι πολλά τα τροχαία που γίνονται σε δρόμους όπου δεν τηρούνται εξ αρχής οι κανόνες κατασκευής και βλέπουμε παράδειγμα ακόμα και σε πολυσύχναστες τουριστικές περιοχές να πραγματοποιούνται επικίνδυνοι ελιγμοί που δεν επιτρέπονται με π.χ. αριστερές στροφές, αναστροφές εντός δρόμων ταχείας κυκλοφορίας, οδήγηση χωρίς κράνος και ζώνη ασφαλείας, να κρατούν στο ένα χέρι το κινητό και με το άλλο να καπνίζουν ή και να τρώνε παράλληλα, μήπως να το σκεφτούμε σοβαρά και να το ξαναπάρουμε το πράγμα από την αρχή;

Κι αν το ίδιο το κράτος δεν έχει διάθεση να δώσει λύση, μήπως εμείς οι πολίτες να απαιτήσουμε τώρα να δοθούν;

Είναι κρίμα κι άδικο καθημερινά να χάνεται κόσμος και δυστυχώς με αυτές τις καταστάσεις που βιώνουμε δεν υπάρχει σωσμός!!

Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει κι αν δεν μας ακούτε εκεί στην πρωτεύουσα και δεν έχετε διάθεση απ’ ότι φαίνεται  να δώσετε άμεσα λύσεις,  τότε “αφήστε” μας να σκοτωνόμαστε με την ησυχία μας… Η αδιαφορία σας είναι φονική!!


Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook