Φωνάζει ο «κλέφτης»…

Δημοσιεύτηκε στις 06/01/2020 20:47

Φωνάζει ο «κλέφτης»…

Ο Αρης ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ το Σάββατο. Του έβαλε 5 γκολ, μέτρησαν τα 4. Κατά γενική ομολογία, η διαιτησία του Παπαπέτρου ήταν καλή. Σχεδόν 50-50. Αυτό ήταν το πρώτο σοβαρό πλήγμα. Ένα πλήγμα που προήλθε από τον θόρυβο που προκάλεσε ο Ολυμπιακός. Και τις αποκαλύψεις που έκανε σε ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωσή του. Χάλασε το αφήγημα και τυχόν σχέδια. Και κάπως έτσι ήρθε η «τεσσάρα». Αλλά και η επικοινωνιακή αμηχανία.

Ολο το σύστημα ΠΑΟΚ ήλπιζε ότι ο Παναθηναϊκός θα στερούσε βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Και πράγματι, οι πράσινοι αποδείχθηκαν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που πέρασε φέτος από το Γεώργιος Καραϊσκάκης. Πιο δύσκολος και από την ΑΕΚ. Και σίγουρα, πολύ πιο δύσκολος και επικίνδυνος από τον ΠΑΟΚ, που για ακόμη μία χρονιά, έφυγε κατά τύχη χωρίς ήττα από το Φάληρο.

Κατανοώ την προσπάθεια του Παναθηναϊκού και των παικτών του να πείσουν ότι μπορεί να έγινε πέναλτι στη φάση του Μακέντα με τον Μπα. Δεν με ενοχλεί. Τη δέχομαι. Δεν συμφωνώ, ούτε οι κανονικοί διαιτητές δεν συμφωνούν, αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα.

Ο Παναθηναϊκός, η ομάδα που έχει κυνηγήσει όσο καμία άλλη τον Ολυμπιακό, έχει στήσει τηλεοπτικά περιοδικά, έχει κάνει σημαία παράνομες ηχογραφήσεις, έχει προκαλέσει μια σειρά από γεγονότα την τελευταία 10ετία, διαμαρτυρήθηκε. Σε κανονικά πλαίσια, όπως αυτά που «επιτάσσει» ένα ντέρμπι. Αλλά δεν μπορείς να βγάλεις τρελό όλο τον κόσμο. Πόσο να το τραβήξεις από τα μαλλιά;

Για αυτό, όμως, (για την… αλλαγή επιπέδου) υπάρχει το σύστημα ΠΑΟΚ, που αυτομάτως άλλαξε το επίπεδο της επικοινωνιακής πολιτικής. Το έφτασε σε άλλα ύψη. Γνώριμα. Στους ιδίους. Εξάλλου, από τη στιγμή που είδε πέναλτι ο «αμμισθί» πανελίστας του OPEN, Τάσος Κάκος, σίγουρα το επιχείρημα θα είναι σοβαρό, σε γερές, στέρεες βάσεις και με σοβαρή επιχειρηματολογία.

Ποιο ήταν το βασικό επιχείρημα; Ότι το «bullying» έπιασε τόπο. Επαναλαμβάνουμε, ότι το «bullying» (προφανώς του Ολυμπιακού) έπιασε τόπο. Του Ολυμπιακού, που μία αγωνιστική πριν, είδε τη χυδαιότερη διαιτησία των τελευταίων χρόνων να τον πετσοκόβει. Μια διαιτησία που προκάλεσε ανακοινώσεις της ΚΕΔ και της FIFA. Τόσο χυδαία, τόσο ακραία ήταν.

Αλλά μπρος στο αφήγημα, ας πάει στο διάολο η αλήθεια.

Μάθαμε από το σύστημα ΠΑΟΚ, ότι ο Φινλανδός Γκεστράνιους, που επιλέχθηκε από τον Περέιρα, επηρεάστηκε από το «bullying». Ο Γκεστράνιους. Ο Φινλανδός. Επηρεάστηκε.

Ενώ ο Σιδηρόπουλος, το καμάρι του συνδέσμου Δωδεκανήσων, δεν επηρεάστηκε. Για αυτό έστειλε τον εισαγόμενο ρέφερι τρεις φορές στο VAR, για φάσεις πού ούτε η κουστωδία διαιτητών που έχει μαζέψει για παράγοντες ο ΠΑΟΚ, δεν θα τον έστελνε.

Μας λένε, λοιπόν, ότι o Γκεστράνιους επηρεάστηκε, επειδή διαβάζει και ενημερώνεται από τα ελληνικά ΜΜΕ για την «προπαγάνδα» του Ολυμπιακού. Ενώ ο «κορυφαίος» Σιδηρόπουλος έμεινε ανεπηρέαστος, διότι καθημερινά ενημερώνεται από την «Iltalehti» και την «Ilta-Sanomat», τις δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της Φινλανδίας, ενώ το βράδυ, πριν πέσει για ύπνο μαθαίνει τα νέα του Τάμπερε από το www.aamulehti.fi.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Ολυμπιακός ανακίνησε φέτος το θέμα της διαιτησίας όπως έπρεπε να κάνει. Διότι όσα συμβαίνουν σε αυτήν, είναι γνωστά. Αλλά πλέον θα γίνονται γνωστά και εκεί που πρέπει. Ηδη η FIFA και η UEFA έχουν καταλάβει πώς παίζεται το παιχνίδι.

Εχουν καταλάβει τον τρόπο που λειτουργεί το εγχώριο διαιτητικό σύστημα, αλλά και τις πρακτικές του Περέιρα. Μάλιστα, λίγους μήνες μετά, οι επιστολές του Ολυμπιακού φαντάζουν στα μάτια τους, ως… προφητικές. Αλλά προφανώς και δεν είναι. Είναι απλή καταγραφή της πραγματικότητας. Οσα συμβαίνουν. Αναλυτικά, με ονοματεπώνυμα.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή του πρωταθλήματος και το «παζλ» χάλασε. Κανείς (τους) δεν το περίμενε. Το σύστημα ξεχείλωσε την προπαγάνδα, βλέποντας ότι ακόμη και με όσα έχει κάνει στο φετινό πρωτάθλημα, είναι στο μείον(-).

Επειδή, λοιπόν, δεν περίμεναν ότι το ποδόσφαιρο θα συνεχίσει να νικάει κάθε τι ρυπαρό που το περιστοιχίζει, έπαθαν αυτό που λέει και ο τίτλος της σπουδαίας ελληνικής ταινίας «Φωνάζει ο κλέφτης». Σε ρόλο Ανδρέα Ντούζου, μάλιστα, όχι Ντίνου Ηλιόπουλου…

© Πηγή: In.gr