Δ. Βρύσαλης: Απόφαση – κοροϊδία για το επικουρικό προσωπικό

Δημοσιεύτηκε στις 07/09/2023 09:23

Δ. Βρύσαλης: Απόφαση – κοροϊδία για το επικουρικό προσωπικό
Στην απόφαση του ΠΑΓΝΗ για το επικουρικό προσωπικό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρης Βρύσαλης.
Όπως αναφέρει:
Σε μία εποχή που η υποστελέχωση του ΠΑΓΝΗ σε προσωπικό είναι τεράστια που στις εφημερίες έχει αυξηθεί ο κόσμος το Υπουργείο, η 7η Υ.ΠΕ και η διοίκηση κωφεύουν, μπροστά στην ανάγκη προσλήψεων και σύγχρονων υπηρεσιών για τους ασθενείς, καθώς όλοι μαζί υπηρέτησαν διαχρονικά την πολιτική της απαξίωσης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών υγείας στα Νοσοκομεία
Στη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου
οι θέσεις που αποφασίστηκαν να ζητηθούν για Επικουρικό προσωπικό (χωρίς να είναι βέβαιη η έγκριση. από το υπουργείο ) περιλαμβάνει ΜΟΝΟ 5 ΠΕ η ΤΕ , Νοσηλευτές , 12 μεταφορείς , 10 ΔΕ Β Νοσηλευτικής ,5 Μαίες ,Βρεφοκόμο ,1 επισκεπτών υγείας και κανένα εργαζόμενο στη καθαριότητα σίτιση τεχνική υπηρεσία την ώρα που οι παραιτήσεις συνταξιοδοτήσεις και τα κενά είναι μεγάλα
Χαρακτηριστικό είναι ότι ήδη στο ΠΑΓΝΗ εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης  με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά χρωστούμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας από τις μέρες καλοκαιρινής άδειας που γίνονται «όνειρο θερινής νυκτός» και στοιβάζονται στο όνομα κάθε υπαλλήλου γιατί, παρά τις λεγόμενες εξαγγελίες περί προσλήψεων και ευχολόγιων για μονιμοποίηση των ήδη συμβασιούχων στα χρόνια της πανδημίας, που ακούσαμε και ακούμε σε κάθε κυβερνητική θητεία μέχρι σήμερα, έχει καταντήσει να αποτελεί ένα μεγάλο ανέκδοτο.
Το παράδειγμα των ελλείψεων στο ΠΑΓΝΗ όπου οι κενές μόνιμες θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού αγγίζει τους 400 θέσεις Οι  μόνιμοι είναι 669 από τις 1069 οργανικές θέσεις.
Στην Τεχνική Υπηρεσία που προβλέπονται 89 οργανικές θέσεις, αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 30 μόνιμοι υπάλληλοι
Στην διοικητική υπηρεσια από 291 οργανικές θέσεις κενές είναι 140 Αποδεικνύει το στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης να επιταχύνει την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων με σύγχρονους σκλάβους. Η κατάσταση για τους συμβασιούχους συναδέλφους έχει φτάσει στο σημείο να έρχεται η μέρα της λήξης της σύμβασής τους και να μην γνωρίζουν αν την επομένη θα έρθουν στην δουλειά, αν θα έχουν ψωμί να πάνε στην οικογένειά τους, όπως έγινε πρόσφατα με τις συμβάσεις των εργαζομένων με το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ, που έληγε στις 31/8.
Έχουμε «χορτάσει» χειροκροτήματα, ευχαριστίες, υποσχέσεις τόσο από τη σημερινή, όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χωρίς όμως καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών στις υπηρεσίες υγείας. Δεν χωράει καμία αναμονή, ούτε περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση της ΝΔ. Μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν, είναι επιτακτικό να ορθώσουμε το δικό μας πλαίσιο πάλης, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας, με αιτήματα και όχι με υποχωρήσεις.
Απαιτούμε :
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να σταματήσει η εργασιακή ομηρία για όλους τους συμβασιούχους ( π.χ λήξη της σύμβασης 152 εργαζόμενων ΣΟΧ ,50 εργαζόμενων με μήνες συμβάσεις στις 30 Σεπτεμβρίου  και όλων των άλλων συμβάσεων, πρόγραμμα ΟΑΕΔ 55 – 67 , Επικουρικό προσωπικό που ακολουθούν από 15 Οκτωβρίου και μέχρι τέλος του χρόνου ) και να αναγνωριστεί η μισθολογική ωρίμανση από την προϋπηρεσία, καθώς και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών των εργαζομένων στο πρόγραμμα «4.000 στην Υγεία»
·         Ένταξη στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους κλάδους των Υγειονομικών. Να σταματήσει η κοροϊδία με το «τυράκι» των αυξήσεων του ανθυγιεινού επιδόματος και της επιδοματικής πολιτικής γενικά, για κάποιες ειδικότητες και όχι σε όλους, όταν ο πληθωρισμός ροκανίζει τους μισθούς στο πρώτο δεκαπενθήμερο.
·         Αυξήσεις στους μισθούς μας πάνω από τον πληθωρισμό. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Αποσύνδεση του μισθού από την αντιδραστική «αξιολόγηση» και στοχοθεσία. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη.
  • Κατάργηση της διάκρισης στη μισθολογική εξέλιξη των υπαλλήλων, που προβλέπει ότι υπάλληλοι ΠΕ και ΤΕ ανεβαίνουν ένα μισθολογικό κλιμάκιο κάθε 2 χρόνια ενώ οι ΔΕ και ΥΕ κάθε 3 χρόνια. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας.
  • Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το Politica στο Google News και στο Facebook